ŠTA SE OVO DOGAĐA??? Misteriozni MONOLIT pronađen u pustinji! Objavljen je i snimak! (VIDEO)
Prve fotografije monolita objavila je patrola autoputa Juta, a pilot helikoptera Bret Hutchings rekao je lokalnim medijima da je to „najčudnija stvar na koju je naišao tokom svih godina leta“, Foto: UtahDPSAeroBureau/INSTAGRAM

NEVEROVATNO

ŠTA SE OVO DOGAĐA??? Misteriozni MONOLIT pronađen u pustinji! Objavljen je i snimak! (VIDEO)

Prema pisanju Gardijana, čini se da je struktura visoka od 3 do 3,7 metara postavljena u zemlju

Objavljeno:

Tajanstveni monolit otkriven je u zabačenom delu američke države Juta, a vladini zvaničnici su ga primetili dok je brojao muflone iz helikoptera u toj oblasti.

Prema pisanju Gardijana, čini se da je struktura visoka od 3 do 3,7 metara postavljena u zemlju. Napravljen je od neke vrste metala, čiji je sjaj u oštrom kontrastu sa crvenim stenama koje ga okružuju.

Prve fotografije muflona i monolita objavila je patrola autoputa Juta, a pilot helikoptera Bret Hutchings rekao je lokalnim medijima da je to „najčudnija stvar na koju je naišao tokom svih godina leta“.

Upravo je on leteo za Odeljenje za javnu bezbednost u Juti, koje je pomagalo zaposlenima u Društvu za zaštitu divljih životinja, koji su zauzvrat brojali muflone na jugu pomenute američke države.

- Predmet je izgledao veštački, činilo se da je čvrsto zasađen u zemlju, definitivno nije pao s neba! Pretpostavljam da je reč o umetniku novog talasa ili nečemu, možda je taj neko veliki ljubitelj svemirske odiseje 2001. godine “, rekao je Hutchings.

Monolit čak podseća na poznatu scenu iz filma Stenlija Kubrika iz 1968, u kojoj grupa majmuna nailazi na džinovski zapis. Nakon što je uočila monolit, posada helikoptera sletela je da ga bolje pogleda. Video snimljen sa zemlje, koji je objavila stanica KLTV, prikazuje članove posade kako se međusobno penju na ramena da bi došli do vrha monolita.

Inače, američki mufloni, koji pripadaju rodu ovaca, žive u nepristupačnim oblastima Jute i opstaju u vrlo teškim klimatskim uslovima. Plašeći se da bi istraživači amateri mogli da zaglave u divljini dok tragaju za misterioznim monolitom, letačka posada nije otkrila njegovu tačnu lokaciju.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Jutarnji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.