Boris Džonson optužen da je u pandemiji POSTUPAO NEZAKONITO: Ovo je ZAISTA SRAMNO!
Džonson, Foto: Youtbe printscreen

izveštaj iz londona

Boris Džonson optužen da je u pandemiji POSTUPAO NEZAKONITO: Ovo je ZAISTA SRAMNO!

Ukoliko ove optužbe budu sudski verifikovane, biće to još jedan ozbiljan udarac po kredibilitetu britanske vlade u borbi protiv epidemije

Objavljeno:

Dve nevladine organizacije u Velikoj Britaniji podnele su prijavu Vrhovnom sudu protiv premijera Borisa Džonsona i ministra zdravstva Meta Henkoka da su nezakonito postavili tri osobe na ključne položaje u državnim telima za borbu protiv epidemije koronavirusa.

U izveštaju londonskog nedeljnika Obzerver navodi se da su Džonson i Henkok, između ostalog, nezakonito imenovali baronicu Dido Harding na položaj načelnice u odseku za testiranje i praćenje zaraženih Nacionalne službe zdravstvene zaštite.

Obzerver je imao uvid u dokumentaciju iz koje se vidi da su pored imenovanja baronice Harding, sporna i imenovanja Kejt Bingam na položaj šefa kriznog štaba za vakcinacije i Majka Kupa na položaj direktora odseka za testiranje i praćenje zaraženih Nacionalne slube zdravstvene zaštite.

Ukoliko ove optužbe budu sudski verifikovane, biće to još jedan ozbiljan udarac po kredibilitetu britanske vlade u borbi protiv epidemije i potvrdiće optužbe dela britanske javnosti da je vlada Borisa Džonsona zapostavila demokratiju, preneo je Gardijan.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.