DRŽAVA ĆE UBLAŽITI RESTRIKCIJE, OVO NIJE DOBRO, ALI JE REŠENO: Predsednik će se obratiti u utorak!
Francuska u doba korone, Foto: epa / CHRISTOPHE PETIT TESSON

rešeno

DRŽAVA ĆE UBLAŽITI RESTRIKCIJE, OVO NIJE DOBRO, ALI JE REŠENO: Predsednik će se obratiti u utorak!

Francuska će narednih nedelja početi da ublažava restrikcije...

Objavljeno:

Francuska će narednih nedelja početi da ublažava restriktivne mere uvedene zbog korona virusa u tri faze, kako bi izbegla novo širenje pandemije, saopštila je danas francuska vlada.

Predsednik Francuske Emanuel Makron obratiće se naciji u utorak vezano za situaciju sa virusom i možda objaviti delimično ublažavanje ograničenja koja su na snazi od 30. oktobra, preneo je Rojters.

"Ublažavanje restrikcija biće sprovedeno u tri koraka s obzirom na zdravstvenu situaciju i rizike povezane sa nekim preduzećima: prvi korak oko 1. decembra, zatim pred praznike na kraju godine i potom od januara 2021.", rekao je portparol vlade Gabriel Atal za "Žurnal du dimanš".

On je dodao da se vlada obavezala da će vlasnicima trgovina omogućiti da ponovo otvore radnje ukoliko se oko 1. decembra zdravstvena situacija popravi, što se čini da će biti slučaj.

"Rad barova i restorana, međutim i dalje će biti ograničen", istakao je on.

Makron je rekao da će drugo nacionalno zaključavanje Francuske, koja je započelo 30. oktobra, trajati najmanje četiri nedelje.

Restriktivne mere uključuju zatvaranje neesencijalnih prodavnica, restorana i barova.

Ali, kako nedavni podaci pokazuju da je Francuska na putu da spreči porast zaraza korona virusom, vlada je pod pritiskom prodavnica i preduzeća da ublaže ograničenja pred božićnu sezonu kupovine, kada mnogi trgovci prave glavninu godišnjeg prometa.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.