LJUDI, NE PIŠE NAM SE DOBRO: Putin izneo alarmantne podatke!
Vladimir Putin, Foto: EPA-EFE/ ALEXEI DRUZHININ / SPUTNIK / KRE

g20

LJUDI, NE PIŠE NAM SE DOBRO: Putin izneo alarmantne podatke!

Putin je ocenio da su najveći rizici u svetu trenutno nezaposlenost i siromaštvo, što dovodi do društvenog nezadovoljstva

Objavljeno:

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je tokom govora na samitu G20 da se svet nalazi u problemu bez presedana, da se čovečanstvo tokom 2020. godine susrelo sa krizom koja je veća nego tokom Velike depresije.

- Količina problema sa kojima se čovečanstvo susreće je zaista bez presedana. Epidemija korona virusa, globalni lokdaun i zamrzavanje ekonomske aktivnosti pokrenuli su sistematsku ekonomsku krizu koju svet nije video od Velike depresije - rekao je on.

Putin je ocenio da su najveći rizici u svetu trenutno nezaposlenost i siromaštvo, što dovodi do društvenog nezadovoljstva.

- Pandemija je odnela na stotine hiljada života, milioni su izgubili svoje poslove, svoja primanja, nanela je ozbiljnu štetu na mnoge ekonomije - naglasio je on.

Prema rečima Putina, upravo je posao grupe 20 najrazvijenijih zemalja (G20) da takav razvoj situacije ne dopusti.

Takođe je naveo i da postoji ogroman rizik od devalvacije nacionalnih valuta, posebno kada je reč o zemljama sa niskim prihodima, samim tim je neophodno izdvojiti sredstva kako bi se te zemlje uspešno izborile sa posledicama epidemije.

Putin je tokom svog izlaganja predočio svim učesnicima samita G20 podatke o vakcinama koje je Rusija napravila protiv virusa korona, rekavši da bi vakcine trebalo da budu dostupne svima, a da je Rusija spremna da ponudi svoje svim zemljama kojima su one potrebne.

- Rusija podržava projekat koji zastupa G20, a to je da se naprave efikasne i bezbedne vakcine koje će biti dostupne svima. Rusija je spremna da ponudi svoje vakcine svim zemljama kojima su one potrebne - istakao je on.

On je pojasnio da je Rusija do sada napravila tri vakcine, da su dve već u potpunosti razvijene, dok je treća na putu da bude kompletirana u potpunosti.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Sputnjik)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.