ŠOK, OBAMA OTKRIO NAJVEĆE TAJNE NAJMOĆNIJIH SVETSKIH LIDERA! Njegovo mišljenje o PUTINU će vas BAŠ iznenaditi!
Barak Obama, Foto: Printskrin

BARAK OBAMA

ŠOK, OBAMA OTKRIO NAJVEĆE TAJNE NAJMOĆNIJIH SVETSKIH LIDERA! Njegovo mišljenje o PUTINU će vas BAŠ iznenaditi!

Obama je otkrio da je turski lider Redžep Tajip Erdogan "srdačan i generalno odgovara na moje zahteve".

Objavljeno:

U novoj knjizi memoara "Obećana zemlja" bivši američki predsednik Barak Obama se, između ostalog, osvrnuo na susrete sa brojnim svetskim liderima i govorio o tome šta misli o njima.

U knjizi koja se za 24 časa prodala u preko 890.000 primeraka, Obama se priseća svojih putovanja po svetu dok je bio 44. predsednik SAD, a jak utisak su na njega ostavili Angela Merkel, Vladimir Putin i predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan, piše BBC.

Za Angelu Merkel Obama je rekao da je "postojana, poštena, intelektualno rigorozna i instinktivno ljubazna". Bivši predsednik primećuje da je u početku bila skeptična prema njemu zbog njegove uzvišene retorike i veštine govora.

"Nisam se uvredio, smatrajući da je za nemačkog lidera odbojnost prema mogućoj demagogiji verovatno bila zdrava", navodi Obama u knjizi.

Obama je otkrio da je turski lider Redžep Tajip Erdogan "srdačan i generalno odgovara na moje zahteve".

"Ali kad god sam ga slušao kako govori, stekao sam jak utisak da bi njegova posvećenost demokratiji i vladavini zakona mogla da potraje samo dok osigurava njegovu moć", napisao je Obama.

Obama je takođe deo svoje knjige posvetio ruskom lideru Vladimiru Putinu. On opisuje Putina kao čoveka koji ga je podsetio na stare političare koje je upoznao na početku svoje političke karijere u Čikagu. Piše da je bio "poput šefa odeljenja (okruga), ali sa nuklearnim bombama i vetom Saveta bezbednosti UN-a".

"Putin me je, zapravo, podsetio na vrste ljudi koji su nekada upravljali mašinom u Čikagu ili Tamani Holom (politička organizacija u Njujorku) - žilavih, sa uličnom pameću, nesentimentalnih likova koji su znali šta znaju, koji se nikada nisu preselili iz svojih uskih iskustava i koji su patronat, podmićivanje, prevare i povremeno nasilje smatrali legitimnim oruđem trgovine", piše u "Obećanoj zemlji".

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.