ODLUKA JE DONETA IZ 1 BITNOG RAZLOGA: Rusija planira da proizvodi liofilizovanu vakcinu Sputnjik V!
Rusija, ilustracija, Foto: Youtube, Printscreen

moraće ovako

ODLUKA JE DONETA IZ 1 BITNOG RAZLOGA: Rusija planira da proizvodi liofilizovanu vakcinu Sputnjik V!

Vakcine moraju da budu trasportovane i skladištene na temperaturi od minus 70 stepeni Celzijusove skale, što je izazov čak i za najbolje opremljene bolnice u SAD

Objavljeno:

Rusija planira da do proleća proizvede zamrznute liofilizovane (suve) vakcine Sputnjik V i tako otkloni problem sa trasportom na ultra niskim temperaturama, saopštili su ruski zvaničnici.

Farmaceutske kompanije širom sveta nastoje da se izbore sa logističkim problemom komplikovanog transporta anti-kovid vakcina u posebnim komorama, na ultra niskim temperaturama, preneo je Rojters.

Vakcine moraju da budu trasportovane i skladištene na temperaturi od minus 70 stepeni Celzijusove skale, što je izazov čak i za najbolje opremljene bolnice u SAD.

Proces liofilizacije podrazumeva da se vakcina koja je u tečnom stanju pretvara u suvu, belu supstancu koja se potom skladišti na temperaturi od 2 do 8 stepeni Celzijusa, a neposredno pre vakcinacije razredi.

"Očekujemo da će već od februara u najvećoj meri biti prihvaćena liofilizovana anti-kovid vakcina", izjavio je Kiril Dmitrijev, prvi čovek ruskog Direktnog investicionog fonda.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.