OBEZBEĐIVAO JE BOLNICE, A ONDA JE IZVRŠIO TERORISTIČKI NAPAD: Kujtim Fejzulaj se dovijao na mnogo načina!
Terorista, Foto: Printscreen

UŽAS

OBEZBEĐIVAO JE BOLNICE, A ONDA JE IZVRŠIO TERORISTIČKI NAPAD: Kujtim Fejzulaj se dovijao na mnogo načina!

Terorista na proleće obezbeđivao bolnicu

Objavljeno:

Islamistički terorista Kujtim Fejzulaj, koji je 2.novembra u centru Beča ubio četiri i povredio više od 20 lica, radio je, na proleće, u firmi koja se bavila obezbeđivanjem bolnica.

Njegov dugogodišnji prijatelj, koji se nalazi u istražnom pritvoru jer je osumnjičen za saučesništvo, rekao je da je Fejzulaj, tokom prvog "zaključavanja" Austrije usled početka pandemije korona virusa, bio zaposlen, primajući minimalac, kao obezbeđenje u jednoj bolnici.

On nije imao radni odnos sa bolnicom, već sam preduzećem koje je preuzelo posao obezbeđivanja zdravstvenog objekta.

Prema protokolu saslušanja, kako prenosi agencija APA, firma koja mu je dala posao organizovala je, preko Vatsap grupe, na dnevnom nivou, ljude za obezbeđivanje objekata.

Osumnjičeni kaže i da mu je Fejzulaj ponudio da zaradi novac obezbeđivanjem objekata, što je odbio.

Dalje je ukazao da je Fejzulaj, posle prevremenog puštanja na uslovu slobodu u decembru prošle godine, imao dugu bradu i to koristeći preparat za rast kose.

Kada je njegov prijatelj govorio o tome da on ima malu bradicu Fejzulaj mu je preporučio preparat, koji mu je kasnije i poklonio.

Inače, misterija kako je dospeo do centra Beča najverovatnije je rešena, koristio je navodno Uber da bi se domogao sa svim oružjem do mesta zločina.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.