ČIM JE POBEDIO NA IZBORIMA U SAD, BAJDEN JE ODMAH OBEĆAO OVO GRAĐANIMA: Uopšte nije bio SKROMAN!
Džo Bajden, Foto: Youtube/Printscreen/Wall Street Journal

nema šale

ČIM JE POBEDIO NA IZBORIMA U SAD, BAJDEN JE ODMAH OBEĆAO OVO GRAĐANIMA: Uopšte nije bio SKROMAN!

On je dodao da će velike kompanije i bogati Amerikanci plaćati odgovarajući porez i da namerava da uvede minimalnu cenu radnog sata od 15 dolara

Objavljeno:

Novoizabrani američki predsednik Džozef Bajden izjavio je da želi da otvori "milione dobro plaćenih radnih mesta", posebno u tehnološkom i ekološkom sektoru.

Bajden je ocenio da je američkoj privredi potrebna trenutna podrška zbog negativnog uticaja mera protiv pandemije korona virusa na ekonomiju, preneo je sinoć Rojters.

"Plan nam je da otvorimo milione dobro plaćenih radnih mesta u prerađivackoj i automobilskoj industriji, i uopšte u proizvodnji i tehnologijama koje će nam biti potrebne u budućnosti da bismo bili konkurentni u svetu. Kupovaćemo američke proizvode", rekao je u Bajden u govoru u Vilmingtonu.

On je dodao da će velike kompanije i bogati Amerikanci plaćati odgovarajući porez i da namerava da uvede minimalnu cenu radnog sata od 15 dolara.

Bajden je, takođe, upozorio na opasnost od, kako je rekao, "dodatnih smrtnih ishoda" zbog kovida-19 ako aktuelni republikanski predsednik Donald Trump i njegova vlada nastave da odbijaju koordinaciju sa timom demokrata pozvanim da obezbedi tranziciju u Beloj kući.

"Bez saradnje dve ekipe koje se nasleđuju na izvršnoj vlasti, moguce je da umre više ljudi", upozorio je Bajden.

On je istakao da je potrebno hitno raspodeliti vakcine protiv korona virusa čim one budu na raspolaganju.

"Ako treba čekati do 20. januara, dan dolaska sledećeg predsednika kako bi se počelo planirati, izgubićemo mesec i po dana. Neophodno je da koordinacija krene sada. Sada ili što je pre moguće", naglasio je Bajden.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.