TRAMP SE UPRAVO OGLASIO! Ovo je mnogo bitno
Donald Tramp, Foto: AP

IMA NADE

TRAMP SE UPRAVO OGLASIO! Ovo je mnogo bitno

Projekat pravljenja vakcine u SAD protiv korone se zove "Brže od brzine svetlosti", a Tramp je iz Bele kuće počeo govor uz pohvale na račun naučnika

Objavljeno: 09:35h

Predsednik SAD Donald Tramp, u prvom obraćanju otkako su američki mediji proglasili Džoa Bajdena za pobednika predsedničkih izbora, najavio je juče da vakcina protiv korona virusa uskoro stiže i rekao da njegova administracija neće zatvarati zemlju zbog pandemije.

Projekat pravljenja vakcine u SAD protiv korone se zove "Brže od brzine svetlosti", a Tramp je iz Bele kuće počeo govor uz pohvale na račun naučnika.

"Vakcina će biti dopstupna vrlo brzo, za nekoliko nedelja, prvo za najugroženiji deo populacije, dok će ostalom delu stanovništva biti dostupna do aprila. Niko dosad nije uspeo ovom brzinom i sa takvom magnitudom da napravi uspeh. Nema nam ravnog i jednakog nigde u svetu. Ovo je neverovatan podvig", preneo je BBC Trampove reči, koji se osvrnuo na činjenicu da je američka farmaceutska kompanija Fajzer nedavno objavila da je efikasnost njihove vakcine protiv Kovid-19 oko 90 odsto.

Tramp je dodao da njegova administracija neće uvoditi jake restriktivne mere u SAD, uprkos velikom broju obolelih i preminulih.

"U idealnom scenariju, nećemo uvesti rigoroznije mere. Ja to neću, ova administracija neće zatvarati zemlju. Ssta god da se desi u skorijoj budućnosti, koja god administracija da bude na čelu države, a vreme će pokazati, ali mi nećemo uvesti lokdaun", rekao je Tramp, preneo BBC.

Američke medijske kuće su konstatovale da Tramp nije odgovarao na pitanja novinara.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.