ŠKOLE HITNO APELOVALE NA RODITELJE: Ne bacajte decu preko ograde kad ZAKASNE!
Pojačavanje mera bezbednosti, Foto: EPA/SASCHA STEINBACH

NEVEROVATNO

ŠKOLE HITNO APELOVALE NA RODITELJE: Ne bacajte decu preko ograde kad ZAKASNE!

Ovo nije nešto što se dešavalo ranije, rekla je učiteljica, ali osoblje je sada umorno od „neodgovornih“ roditelja

Objavljeno:

Pošto je talas terorističkih napada potresao Evropu, francuski predsednik Emanuel Makron najavio je pojačavanje mera bezbednosti u obrazovnim i verskim ustanovama. Škole su sada postale još strože što se tiče vremena zatvaranja kapija, što je očigledno podstaklo roditelje da pribegnu vanrednim merama.

Osnovna škola u Avinjonu zabranila je roditeljima da ubacuju svoju decu preko ograde kad zakasne, što piše i na upozorenjima kojima je oblepljen školski prostor.

Obaveštenja, koja vise ispred škole Trilad, prikazuju odraslu osobu koja bukvalno prebacuje dete preko kapije koja se zatvara u 8.30. Druga slika savetuje onima koji kasne da se vrate u 10.00 ili 15.00. kada se vrata ponovo otvore, umesto da svoju decu bacaju kao lopte.

Prema rečima učiteljice škole San Mesijan, „roditelji koji stignu nakon zvona bukvalno su bacali svoju decu“, izvestio je „Tajms“.

Ovo nije nešto što se dešavalo ranije, rekla je učiteljica, ali osoblje je sada umorno od „neodgovornih“ roditelja, koji pri kašnjenju pribegavaju tako nezgodnom i opasnom potezu.

Škola je na kraju izrazila zabrinutost zbog nebezbedne prakse, brinući se zbog povreda do kojih bi potencijalno moglo doći.

Kako su slike obaveštenja o „bacanju“ postajale virusne na Tviteru, korisnici mreže nisu mogli da ne prenesu svoje tumačenje kako bi to tačno izgledalo – a košarka je bila dobar izvor inspiracije.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Sputnik)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.