ŠOK PORUKA SA CNN-A! O ovome su upravo obavestili SVET
CNN, Foto: Printscreen/N1/youtube, Centar za mir/youtube/printscreen

obelodanili

ŠOK PORUKA SA CNN-A! O ovome su upravo obavestili SVET

Tradicionalno, Stejt Department uvek sarađuje sa izabranim predsednicima dok ne stupe zvanično na dužnost, ali Bajdenu je zabranjeno da ima pristup resursima..

Objavljeno: 16:14h

Gomila ceštitki i poruka izabranom predsedniku SAD Džou Bajdenu, koja je stigla u Stejt Department, nije mu dostavljena, jer Trampova administracija to ne dozvoljava, preneo je danas CNN.

Tradicionalno, Stejt Department uvek sarađuje sa izabranim predsednicima dok ne stupe zvanično na dužnost, ali Bajdenu je zabranjeno da ima pristup resursima Stejt Departmenta, jer Tramp odbija da prizna Bajdenu pobedu, pa demokratski kandidat nije pročitao gomilu poruka koje je dobio, navodi se u tekstu CNN.

Bajdenov tim je u kontaktu sa stranim vladama i bez Stejt Departmenta, a dosad je telefonom razgovarao sa brojim svetskim liderima, među kojima su Angela Merkel i Džastin Trudo.

Međutim, Bajden radi bez logističke podrške koju obezbeđuje Stejt Department.

Bajden nema pristup obaveštajnim informacijama kao aktuelni predsednik, i ukoliko se ništa ne promeni do inauguracije 20. januara, postoje brige u Bajdenovom timu da će uspeti da obrade sve podatke između početka novembra i inauguracije.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.