POLICIJA URGIRALA U JEREVANU: Protesti se nisu dobro završili, DEMONSTRANTE JE OVO SKUPO KOŠTALO! (VIDEO)
Jeveran, Foto: printscreen

snimci horor

POLICIJA URGIRALA U JEREVANU: Protesti se nisu dobro završili, DEMONSTRANTE JE OVO SKUPO KOŠTALO! (VIDEO)

Čim je policija počela da privodi demonstrante, organizatori protesta zamolili su okupljene da se raziđu

Objavljeno: 14:57h

Nekoliko stotina građana nezadovoljnih potezima jermenskog premijera Nikola Pašinjana, okupilo se ispred zgrade opere u centru Jerevana, prenose mediji Policijske snage opkolile su grupu demonstranata i počele da ih rasteruju i privode.

Čim je policija počela da privodi demonstrante, organizatori protesta zamolili su okupljene da se raziđu. Najavljena protestna šetnja je otkazana.

U centar grada ranije su stigli i pripadnici policije sa specijalnom opremom i štitovima.

Protesti se održavaju treći dan. Okupljeni skandiraju „Nikol – izdajnik!“ i pozivaju na početak procesa deratifikacije sporazuma o Karabahu.

Pristalice opozicije okupile su se i u sredu na Trgu slobode u Jerevanu, zahtevajući ostavku premijera Nikola Pašinjana zbog potpisivanja sporazuma o prekidu vatre u Karabahu.

Neredi i protesti u Jerevanu počeli su tokom noći 10. novembra, nakon što je premijer Jermenije, zajedno sa predsednicima Rusije i Azerbejdžana, usvojio trilateralnu izjavu o prekidu vatre u Nagorno-Karabahu i predaji Azerbejdžanu nekoliko regiona. U Jermeniji je ovo shvaćeno kao neosnovana odluka o kapitulaciji.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.