U JERMENIJI SE UOPŠTE NE STIŠAVA: Ovo je POSLEDNJE što ih je zadesilo, JEVERAN UOPŠTE NIJE SIGURAN!
Jeveran, Foto: Printscreen

mnogi slute građanski rat

U JERMENIJI SE UOPŠTE NE STIŠAVA: Ovo je POSLEDNJE što ih je zadesilo, JEVERAN UOPŠTE NIJE SIGURAN!

Privedeno čak deset lidera opozicije

Objavljeno:

U Jerevanu je posle protestnih skupova privedeno 10 lidera opozicije. Oni su optuženi za organizaciju protesta u uslovima ratnog stanja.

Prema informacijama medija, među privedenima je i bivši šef Službe nacionalne bezbednosti Artur Vanecjan.

Ranije je objavljeno i da je priveden bivši potpredsednik parlamenta i član Republikanske partije Eduard Šarmazanov, kao i predstavnik stranke Dašnakcutjun Išhan Sagateljan, jedan od organizatora protesta.

Protesti su održani juče a okupljeni demonstranti u centru Jerevana dali su ultimatum premijeru Nikoli Pašinjanu da do ponoći podnese ostavku na svoju funkciju.

Međutim, vanredno zasedanje jermenskog parlamenta, sazvano radi razmatranja pitanja o ostavci Pašinjana i poništavanju sporazuma o Nagorno-Karabahu, nije održano zbog nedostatka kvoruma.

Podsetimo, lideri Rusije, Azerbejdžana i Jermenije dogovorili su se o prekidu borbenih dejstava u Karabahu. Primirje je stupilo na snagu u ponoć 10. novembra.

Dogovoreno je da se Jermenija i Azerbejdžan zaustave na zauzetim položajima i da razmene zarobljenike. Sporazum predviđa da Nagorno-Karabahu budu razmeštene ruske mirovne snage.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Sputnik)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.