NIŠTA OD SMENE PAŠINJANA: Situacija u Jermeniji na ivici građanskog rata, evo šta se desilo na sednici
Predstavnik policije je saopštio da je jedan od demonstranata bacio dimnu bombu, i da je on već uhapšen., Foto: Print Screen Youtube

Vanredno

NIŠTA OD SMENE PAŠINJANA: Situacija u Jermeniji na ivici građanskog rata, evo šta se desilo na sednici

Istovremeno, dopisnik Sputnjika javlja da je u blizini zgrade parlamenta u Jerevanu bačena dimna bomba tokom protesta opozicije

Objavljeno:

VANREDNO zasedanje jermenskog parlamenta, sazvano radi razmatranja pitanja o ostavci premijera Jermenije Nikola Pašinjana, nije održano zbog nedostatka kvoruma, saopštila je opoziciona poslanica parlamenta Naira Zograbjan.

- Sastanku je prisustvovala samo potpredsednica parlamenta Lena Nazarjan. Drugi poslanici iz vladajuće frakcije nisu došli na sednicu - saopštila je Zograbjanova.

Istovremeno, dopisnik Sputnjika javlja da je u blizini zgrade parlamenta u Jerevanu bačena dimna bomba tokom protesta opozicije.

Predstavnik policije je saopštio da je jedan od demonstranata bacio dimnu bombu, i da je on već uhapšen.

Jedan od organizatora mitinga, predstavnik stranke Dašnakcutjun Išhan Sagateljan je rekao da je ovo provokacija vlasti i pozvao je na opreznost.

Drugi organizator mitinga je pozvao okupljene da se raziđu kućama „u cilju osiguravanja njihove bezbednosti“. Policija je tražila od demonstranata da se raziđu u roku od pet minuta. Masa je počela da napušta mesto okupljanja.

Okupljeni demonstranti u centru Jerevana dali su ranije ultimatum premijeru Nikoli Pašinjanu da do ponoći podnese ostavku na svoju funkciju, inače će oko 00:30 sazvati vanrednu pres-konferenciju na kojoj će pokušati da „reše pitanje odlaska Pašinjana“.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Novosti.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.