RUSIJA ZAGRMELA ZBOG SRUŠENOG HELIKOPTERA: Neće na ovome ostati! OVO IM JE SLEDEĆI KORAK!
Sergej Lavrov, Foto: EPA-EFE/ ALEXEI DRUZHININ / SPUTNIK / KRE

OTVOREN SLUČAJ

RUSIJA ZAGRMELA ZBOG SRUŠENOG HELIKOPTERA: Neće na ovome ostati! OVO IM JE SLEDEĆI KORAK!

Generalno tužilaštvo Azerbejdžana saopštilo je da je pokrenut krivični postupak zbog incidenta sa oborenim ruskim Mi-24

Objavljeno:

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov danas je tokom telefonskih razgovora sa svojim azerbejdžanskim kolegom razgovarao o incidentu s oborenim ruskim helikopterom Mi-24 na nebu nad teritorijom Jermenije.

Kako je rekla portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova, Baku se ponovo izvinio, a Lavrov je izneo principijelan stav da Moskva čeka istragu i njene rezultate.

- Sa azerbejdžanske strane, ministar spoljnih poslova se ponovo izvinio Rusiji u vezi sa ovim tragičnim incidentom. Moskva je ponovo naglasila potrebu za brzom sveobuhvatnom istragom - rekla je Zaharova.

Prema rečima Zaharove, rusku stranu je pitanje "rane sveobuhvatne istrage, koja bi trebalo da dovede do odgovarajućih rezultata" pokrenula "na principijelan način".

Istovremeno, postalo je poznato da su rusku ambasadu u Azerbejdžanu posetili zamenik šefa azerbejdžanskog Ministarstva spoljnih poslova i zamenik šefa azerbejdžanskog Ministarstva odbrane, kako bi se lično izvinili i izrazili saučešće zbog helikopterske tragedije.

Pored toga, Generalno tužilaštvo Azerbejdžana saopštilo je da je pokrenut krivični postupak zbog incidenta sa oborenim ruskim Mi-24.

Tužilaštvo je objasnilo da je slučaj otvoren i optužnica će biti podignuta pod članom "Nepažnja u službi".

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Srbija Danas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.