TRAMP IZAŠAO PRED JAVNOST I IZAZVAO NAJVEĆI AMERIČKI SKANDAL: Krili su vakcinu protiv kovida da bih izgubio!
Tramp, Foto: printscreen

sad skandalčina

TRAMP IZAŠAO PRED JAVNOST I IZAZVAO NAJVEĆI AMERIČKI SKANDAL: Krili su vakcinu protiv kovida da bih izgubio!

Američki predsednik Donald Tramp je objavio da su rezultati o efikasnosti vakcine protiv virusa korona kompanije „Fajzer“ skrivani kako on ne bi pobedio na izborima

Objavljeno:

Tramp je u seriji tvitova naveo da su kompanija „Fajzer“ i druge samo čekale da se izbori završe kako bi objavile pronalazak efikasne vakcine protiv virusa korona.

​„Nisu imali hrabrosti da to urade ranije“, napisao je Tramp i dodao i da je američka Agencija za lekove (FDA) trebalo to ranije da objavi „ne iz političkih razloga, već da bi životi mogli da budu spaseni“.

​Tramp, takođe, tvrdi i da FDA i Demokratska stranka nisu želele da „zabeleži pobedu otkrićem vakcine, već su čekali pet dana da to objave“.

On se ovom prilikom dotakao i Džoa Bajdena, koji je prema projekcijama američkih medija pobednik predsedničkih izbora, navodeći:

„Da je Bajden bio predsednik ne biste imali vakcinu još četiri godine niti bi je FDA odobrila tako brzo. Birokratija bi uništila milione života“.

„Fajzer“ i nemački „Biontek“ su u ponedeljak objavili da je vakcina protiv virusa korona na kojoj rade, prema prvim rezultatima testiranja u trećoj, poslednjoj fazi koja je u toku, efikasna 90 odsto.

Optužio je i medije zbog „prognoza izbornih rezultata koje su bile toliko loše da zapravo predstavljaju mešanje u izbore“.

​„I biće tu ponovo za četiri godine da sve ponove“, zaključio je Tramp.

Američki predsednik i republikanski kandidat Donald Tramp tvrdi da će ostvariti veliku pobedu na izborima u državi Džordžija. Osvrnuo se i na situaciju u Nevadi, za koju je rekao da ispada da je „septička jama lažnih glasova“.

„Džordžija će biti velika predsednička pobeda, kao što je bilo u noći izbora“, naveo je Tramp na Tviteru.

Tramp je prokomentarisao i situaciju u Nevadi, za koju je rekao da ispada da je „septička jama lažnih glasova“.

Tramp je naveo da njegovi saradnici otkrivaju stvari koje će, kada budu objavljene, biti „apsolutno šokantne“.

​Što se tiče Pensilvanije, on je rekao da je ta savezna američka država sprečila republikance da prate veći deo prebrojavanja glasačkih listića.

„Nezamislivo i nezakonito u ovoj zemlji“, naveo je Tramp.

On je dodao da situacija u Viskonsinu izgleda veoma dobro.

„Zakonski je potrebno malo vremena. Dogodiće se uskoro“, naveo je Tramp, ali pritom nije precizirao na šta misli.

​Tramp je objavio i da se ispostavlja da je „prag identfikacije“ glasačkih listića veći nego što je prvobitno očekivano.

„To je uticalo na veoma veliki broj glasačkih listića“, naveo je Tramp, ali nije jasno na šta je aktuelni predsednik SAD mislio.

Tramp je u izbornoj noći proglasio pobedu, ali su, u međuvremenu, glasovi u korist njegovog demokratskog protivkandidata počeli da se povećavaju u nekim od ključnih država, uključujući i one u kojima je Tramp bio u prednosti.

Tramp i republikanci su najavili pravne akcije u državama u kojima je Bajden preokrenuo rezultat kako bi osporili načine prebrojavanja glasova na sudu, pre svega onih koji su stigli poštom nakon dana izbora.

Tramp podneo tužbu pred sudom u Pensilvaniji

Izborni štab američkog predsednika Donalda Trampa podneo je tužbu pred saveznim sudom u Pensilvaniji, tražeći da se spreče državni zvaničnici da potvrde pobedu demokratskog kandidata Džoa Bajdena u toj saveznoj državi.

U tužbi se navodi da su sistemu glasanja putem pošte u Pensilvaniji nedostajala obeležja transparentnosti i proverljivosti, koja su postojala u slučaju ličnog glasanja.

Generalni savetnik Trampove kampanje Met Morgan rekao je da su postojali različiti standardi na osnovu načina glasanja i ocenjuje da je takav izborni sistem doveo do toga da su „potencilajno lažni glasovi“ prebrojavani, bez odgovarajuće provere ili nadzora.

Tužba je podneta protiv državne sekretarke Pensilvanije Keti Bukvar, prenosi Rojters.

Trampov tim najavili su tužbe u više američkih država zbog navodnih nepravilnosti tokom izbora.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.