SVE ZBOG RUSIJE: Nagorno-Karabah u bojama zastave Ruske Federacije, šalju više od 20 aviona! (VIDEO)
Za Nagorno Karabah, Foto: printscreen

nema više rata!

SVE ZBOG RUSIJE: Nagorno-Karabah u bojama zastave Ruske Federacije, šalju više od 20 aviona! (VIDEO)

Čuda od letelica iz rusije sleću u Arcah naizmenično

Objavljeno:

Ruska federacija poslala je najmanje 22 transportna aviona IL-76 sa mirovnjacima u Nagorno-Karabah.

- Pojašnjavamo raspored ruskog vojnog kontingenta vojno-transportnih aviona: 11 aviona leti do naznačenih aerodroma, 11 aviona je spremno i čeka na polazak - kažu zvaničnici centra, izveštavajući o radu šefu Centra, general-pukovniku Mihailu Mizincevu.

General-pukovnik Mizincev tražio je da se razjasni raspored leta aviona kako bi se obezbedio istovremeni rad dve grupe aviona Il-76.

Svaki od tri aviona leti u razmaku između grupa ne dužem od tri sata koristeći vazdušni prostor Jermenije i Azerbejdžana.

Ruski Nacionalni centar za upravljanje odbranom kontroliše premeštanje i raspoređivanje mirotvoraca u Nagorno-Karabahu, izvestilo je rusko Ministarstvo odbrane.

Napominje se da je šef centra Mihail Mizincev postavio zadatak dežurnim smenama da kontinuirano nadgledaju stvaranje vazduhoplovne grupe i organizaciju "vazdušnog mosta" za prolazak aviona sa mirovnjacima do mesta izvršenja misije.

- Organizovana je saradnja sa saveznom carinskom službom, graničnim trupama, Ministarstvom unutrašnjih poslova Rusije, Rosavijacijom. Od prvih minuta prijema naloga za stvaranje ruske mirovne grupe organizovan je transfer osoblja, tehnike i materijala na aerodrom Uljanovsk-Vastočni, navodi se u poruci.

Podsetimo, lideri Rusije, Jermenije i Azerbejdžana su ranije usvojili zajedničku izjavu o prekidu vatre u Karabahu, jedna od tačaka dogovora bilo je i raspoređivanje ruskih mirovnih snaga.

Mirovni kontingent Rusije u Karabahu ima 1960 vojnika, 90 oklopnih transportera, 380 jedinica opreme.

Komanda ruskih mirovnih snaga biće raspoređena za kontrolu operacije u području Stepanakerta.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.