BAJDEN POŽURIO: Čim preuzmem dužnost krećemo u borbu sa koronom! Čeka nas MRAČNA ZIMA i najgori talas korone!
U izveštaju se ne pominje ime dosadašnjeg šefa radne grupe za borbu protiv koronavirusa dr Entonija Faučija., Foto: Profimedia

Mračna zima

BAJDEN POŽURIO: Čim preuzmem dužnost krećemo u borbu sa koronom! Čeka nas MRAČNA ZIMA i najgori talas korone!

"Preklinjem vas, nosite masku. Možemo spasiti desetine hiljada života ako svi samo budu nosili masku u narednih nekoliko meseci", poručio je Bajden

Objavljeno:

Novoizabrani američki predsednik Džo Bajden objavio je danas na svom Tviter nalogu da će odmah po preuzimanju predsedničkih dužnosti 20. jauanara 2021. godine njegova administracija krenuti u borbu sa korona virusom, bez gubljenja vremena.

"Vratićemo našu decu u bezbedne škole, našim preduzetnicima omogućiti da se razvijaju, a ekonomiji da ponovo krene dalje punom parom. Obezbedićemo i sertifikovanu vakcinu besplatno što većem broju Amerikanaca", objavio je Bajden na Tviteru.

Bajden je apelovao na Amerikance da nose masku kako bi se preokrenuo tok pandemije i upozorio da se SAD suočavaju s "veoma mračnom zimom" i najgorim talasom pandemije.

"Preklinjem vas, nosite masku. Možemo spasiti desetine hiljada života ako svi samo budu nosili masku u narednih nekoliko meseci", poručio je Bajden.

Bajden je danas objavio sastav svog budućeg antikorona tima, radne grupe sastavljene od eksperata za medicinu i zdravstvo koja će voditi borbu protiv pandemije korona virusa u njegovoj administraciji, preneo CNN.

U izveštaju se navodi da će radnom grupom zajednički rukovoditi Vivek Murti, prvi čovek američkog javnog zdravstva u Obaminoj adminsitraciji, stručnjak kojeg je Donald Tramp sklonio sa te funkcije i bivši čelnik Agencije za hranu lijekove (FDA) Dejvid Kesler, prenela je američka TV mreža. U izveštaju se ne pominje ime dosadašnjeg šefa radne grupe za borbu protiv koronavirusa dr Entonija Faučija.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.