U HOLANDIJI POKOLJ ZBOG PTIČIJEG GRIPA: Preko 215.000 koka nosilja će biti UBIJENO, ali TO NIJE SVE!
Ptičiji grip, Foto: AP

horor

U HOLANDIJI POKOLJ ZBOG PTIČIJEG GRIPA: Preko 215.000 koka nosilja će biti UBIJENO, ali TO NIJE SVE!

"Ptičiji grip (H5) prijavljen je u jednoj farmi kokošaka nosilja kod grada Druten. Verovatno je reč o visoko pategonoj varijanti ptičijeg gripa", navodi se u saopštenju

Objavljeno:

Oko 215.000 kokošaka nosilja biće ubijeno posle registrovanih slučajeva ptičijeg gripa u jednoj farmi živine na jugu Holandije, saopštilo je danas Ministarstvo poljoprivrede.

"Ptičiji grip (H5) prijavljen je u jednoj farmi kokošaka nosilja kod grada Druten. Verovatno je reč o visoko pategonoj varijanti ptičijeg gripa", navodi se u saopštenju.

Svih 100.000 kokošaka na farmi biće ubijeno u cilju sprečavanja daljeg širenja virusa, kao i još 115.000 iz obližnje farme.

Ministarstvo je uvelo zabranu prevoza živine, jaja i stajskog djubriva na području od deset kilometara od ugroženih farmi.

Krajem oktobra je ubijeno ;35.700 kokošaka na farmi nekoliko kilometara od mesta sadašnje zaraze.

Ministarstvo poljoprivrede je 23. oktobra uvelo preventivni karantin za sve farme živine u Holandiji posle pojave visoko patogenog oblika ptičijeg gripa H5N5 kod dva labuda.

To je navelo i Francusku da uvede slične mere. Francuske vlasti su pojačale mere prevencije i danas su proglasile 45 okruga kao rizična mesta za ptičiji grip koje mogu preneti ptice selice. Na tom područjima je uveden karantin za farme živine.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.