MAKRON POVUKAO VELIKI POTEZ, ALI RIZIČAN: Nalazi se na španskoj granici, ovo se NEĆE DOBRO ZAVRŠITI!
Makron, ilustracija, Foto: EPA-EFE/JOHN THYS / POOL

rešen

MAKRON POVUKAO VELIKI POTEZ, ALI RIZIČAN: Nalazi se na španskoj granici, ovo se NEĆE DOBRO ZAVRŠITI!

Makron na granici sa Španijom zbog pooštravanja kontrola

Objavljeno:

Francuski predsednik Emanuel Makron obilazi danas francusko-špansku granicu zbog "jačanja graničnih kontrola" kao dela borbe protiv ilegalne imigracije i terorizma, saopštila je Jelisejska palata.

Makron u čijoj će pratnji biti ministar policije Žerald Darmanen i državni sekretar za evropske poslove Kleman Bon, obići će granički prelaz za vozila koja ulaze na teritoriju Francuske i posetiti Centar za policijsku i carinsku saradnju.

Španija je jedna od glavnih ulaznih zemalja za ilegalne imigrante u Francuskoj, koji stižu iz severne Afrike.

Makron je u utorak pozvao na zajednički evropski odgovor na terorizam, dan nakon islamističkog napada u Beču u kojem su ubijene četiri osobe i nakon tri nedavna napada u Francuskoj, uključujući ubistvo profesora Samuela Patija zbog pokazivanja karikatura Muhameda.

Nekoliko nedavnih napada u Evropi ukazalo je na propuste u evropskoj saradnji, posebno obaveštajnih službi.

Pariz smatra da su sve evropske zemlje sada potencijalne mete. "Teroristička pretnja je velika... i pogadja čitavu Zapadnu Evropu", upozorio je francuski ministar unutrašnjih poslova Žerald Darmanen.

Nemačka, koja trenutno predsedava EU, stavila je borbu protiv terorizma na dnevni red sastanka ministara unutrašnjih poslova 13. novembra na kojem će biti reči o uklanjanju terorističkih sadržaja sa interneta i razmeni informacija.

Makron i austrijski kancelar Sebastijan Kurc planiraju početkom sedmice video konferenciju posvećenu zajedničkoj evropskoj borbi protiv terorizma.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.