TRAMP URLA I BESNI, OVAKVOG GA NIKO NIJE VIDEO: Ovo što se sada desilo uopšte mu nije trebalo!
Tramp, Foto: EPA-EFE/Chris Kleponis / POOL

besan

TRAMP URLA I BESNI, OVAKVOG GA NIKO NIJE VIDEO: Ovo što se sada desilo uopšte mu nije trebalo!

Napetost oko izbora ne prolazi

Objavljeno: 11:06h

Republikanski kandidat na američkim izborima, Donald Tramp, u utorak uveče je nazvao i besneo na Ruperta Murdoha, nakon što je Fox News prvi pozvao stanovnike Arizone da glasaju za njegovog rivala Džoa Bajdena, prenose mediji.

Tramp je uoči izbornog jutra obavestio Fox da je ogorčen i besan zbog nepravde koja mu je učinjena tokom celokupnog mandata.

Izvori su izjavili za Vanity Fair, da je Tramp pozvao Murdoha, vlasnika kompanije Fox, te da je navodno “urlao i zahtevao povlačenje poziva za Arizonu”, međutim, 89-godišnji vlasnik ovog medijskog giganta odbio je da naredi svojim zaposlenima da povuku izjavu.

Associated Press je pozvao Arizonu da glasa za Bajdena, međutim NBC I CNN to još nisu učinili.

“Uputili smo poziv mnogo pre MSNBC-a”, rekao je za Vanity Fair ogorčeni zaposleni iz medija, dodajući; “Bili smo strašno zabrinuti da nas slučajno neko ne prokomentariše kao pro-trampovski nastrojene, što bi nas potpuno unazadilo.”

Sam Nuberg, bivši Trampov savetnik, optužio je kompaniju Fox da vrši pritisak na potencijalne glasače i da na taj način namerno obeshrabruje Trampove sigurne pristalice da odustanu od glasanja.

“Svedoci smo da je Fox News juče zloupotrebio svoj položaj i da je na taj način ukrao veliki broj Trampovih glasova”, rekao je Nuberg za Vanity Fair.

“Neophodno je da reagujemo na ovako nešto, ili ćemo biti svedoci velikih posledica koje neminovne slede! Kris Valas, voditelj Fox Newsa, nije zatvarao usta celu noć! Bio sam prinuđen da prebacim na CNN kada god bih ga video u kadru.”

Njihova odluka da pozovu stanovnike Arizone da glasaju za Bajdena predstavlja jasan znak da mu trenutno daju veću prednost i veći broj glasova od rivalskog CNN-a, kako prenosi Vanity Fair.

S obzirom da se očekuje da će Nevada objaviti svoje rezultate tek u ponedeljak uveče, javljaju se spekulacije da će Fox News prvi izvestiti.

“Prema Fox News-u, Bajden trenuto ima 264 glasova, što je samo 6 do proglašenja pobede, dok mnogi drugi mediji prenose da je demokratski kandidat osvojio 253 elektorskih glasova”, objavio je na svom Twitter nalogu Endrju Kirel, urednik Daily Beast-a, dodajući:

“Dakle, to znači da ako večeras stigne dovoljan broj glasova, Fox News bi verovatno bio prvi koji bi proglasio Bajdenovu pobedu.”

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Daily mail)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.