U SLOVENIJI NIKAD GORE STANJE ZBOG KORONE, ALI IMA I 1 DOBRA STVAR: Ovo uliva nadu da će krenuti nabolje!
Slovenija, ilustracija, Foto: Printscreen

teško stanje

U SLOVENIJI NIKAD GORE STANJE ZBOG KORONE, ALI IMA I 1 DOBRA STVAR: Ovo uliva nadu da će krenuti nabolje!

U Sloveniji 2.025 novozaraženih i 29 umrlih za 24 sata, ali opada reprodukcioni broj

Objavljeno:

U Sloveniji je u protekla 24 sata potvrđeno 2.025 novih zaraza korona virusom, a umrlo je još 29 obolelih od kovida-19, što je najviše do sada, ali je predstavnik vlade izrazio optimizam da se drugi talas epidemije smiruje jer opada reprodukcioni broj širenja zaraze.

Portparol slovenačke valde za kovid-19 Jelko Kacin je rekao da je procenat potvrdjenih zaraza i dalje velik, juče je iznosio 32 odsto, ali da ohrabruje što se reprodukcioni broj, koji govori koliko jedan oboleli zarazi drugih ljudi, smanjuje iz dana u dan i sada je 1,14, prenela je Hina.

Kacin je medjutim naglasio da to ne sme biti signal za opuštanje jer se delomična normalizacija stanja i relaksacija mera mogu očekivati u drugoj polovini decembra, a do tada, kako je ocenio, sledi najmanje mesec dana borbe s korona virusom i pridržavanja mera kojih se moraju pridržavati svi.

"Sledi još nekoliko meseci nesigurnosti i stanje u bolnicama je još uvek ozbiljno, ali mere daju rezultat", kazao je Kacin.

Prema podacima ministarstva zdravstva, ukupan broj zaraza od početka epidemije povećao se na 39.408, ukupna broj umrlih je 441, a ktivnih slučajeva je 23.417.

Hospitalizovano je 979 pacijenata primljenih zbog kovida-19, od čega ih je 158 na intenzivnim odeljenjima.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.