Q-ANON ULAZI U KONGRES! Izabrana je Merdžori Grin
Donald Tramp, Foto: Profimedia

ISPLIVALO

Q-ANON ULAZI U KONGRES! Izabrana je Merdžori Grin

Tokom predizborne kampanje Tejlor Grin je tvrdila da je iz pro-Trampovog pokreta "KAnon" (QAnon) koji se od 2017. širi a društvenim mrežama

Objavljeno:

Jedna pro-Trampova kandidatkinja, bliska ekstremno desničarskom pokretu pristalica teorija zavere "KAnon", izabrana je noćas za poslanicu u Predstavničkom domu Kongresa SAD gde će predstavljati republikansko uporište u državi Džordžiji.

Mardžori Tejlor Grin (46) je zbog atmosfere u toj državi praktično garantovano osvojila mesto u donjem domu čim je u avgustu postala republikanska kandidatkinja, a na dužnost u Kongresu će stupiti 3. januara 2021.

"Velika pobeda večeras!", tvitovala je ona, dok joj je američki predsednik Donald Tramp toplo čestitao na Tviteru: "Mardžori je čvrsta u svakom pogledu i nikad se ne predaje - pravi POBEDNIK!".

Tokom predizborne kampanje Tejlor Grin je tvrdila da je iz pro-Trampovog pokreta "KAnon" (QAnon) koji se od 2017. širi a društvenim mrežama.

Taj krajnje desničarski pokret tvrdi da Donald Tramp vodi tajni rat protiv globalne sekte koju čine satanistički pedofili.

Pripadnici tog pokreta smatraju da Sjedinjenim Državama decenijama vlada "duboka država" - tajna organizacija u kojoj su najviši državni zvaničnici, porodice Klinton, Obama, Rotšild, moćni investitor Džordž Soroš, zvezde Holivuda i drugi iz svetske elite.

Prve kriptične poruke pojavile su se 2017. godine, potpisane misteriozno: "Q".

" 'Q' je patriota", rekla je Mardžori Tejlor Grin 2017. "Ovo je životna prilika za eliminaciju te globalne kabale (zle zaverenike grupe) satanističkih pedofila i mislim da za to imamo pravog predsednika", ocenila je ona.

Takođe je uveravala da su belci "najviše zlostavljana grupa danas u Americi" i negirala da su Afroamerikanci žrtve rasizma. "Znate šta? Rasizam je gotov", rekla je u videu koji je objavio sajt "Politico" i dodala da "Crnci imaju ista prava".

Takođe je osudila "islamsku invaziju" - izbor dveju muslimanki u Predstavnički dom 2018. godine.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.