POGLEDAJTE DOBRO OČI ALBANSKOG TERORISTE KUJTIMA FEJZULAJA: Ovo je pogled EKSTREMIZMA koji ledi krv u žilama (FOTO)
Kujtim Fejzulaj, Foto: Instagram

OBJAVLJENO BEZ BLURA

POGLEDAJTE DOBRO OČI ALBANSKOG TERORISTE KUJTIMA FEJZULAJA: Ovo je pogled EKSTREMIZMA koji ledi krv u žilama (FOTO)

Sektor za međunarodnu policijsku saradnju u MUP odmah je stavljen na raspolaganje kolegama iz Austrije i intenzivno sarađujemo oko svih elemenata povezanih sa ovim slučajem, navodi se u saopštenju MUP Severne Makedonije

Objavljeno: 23:42h

Austrijski ministar unutrašnjih poslova Karl Nehamer izjavio je da je ubijeni napadač u Beču 20-godišnji Albanac dvojni državljanin Austrije i Severne Makedonije koji je ranije osuđivan za terorizam.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Severne Makedonije saopštilo je danas da je, osim Kujtima Fejzulua, još dvoje državljana Severne Makedonije umešano u napade u Beču u kojima su u ponedeljak ubijene četiri osobe, a ranjene 22, prenosi Radio Slobodna Evropa.

„S popisa austrijske policije, koji je predat nekim policijama, uključujući i našu policiju, utvrđeno je da još dve osobe, osim austrijskog imaju i državljanstvo Republike Severne Makedonije.

Sektor za međunarodnu policijsku saradnju u MUP odmah je stavljen na raspolaganje kolegama iz Austrije i intenzivno sarađujemo oko svih elemenata povezanih sa ovim slučajem „, navodi se u saopštenju MUP.

Ministarstvo je navelo i da su o slučaju telefonom razgovarali premijer Zoran Zaev i austrijski kancelar Sebastijan Kurc i „izrazili spremnost da nastave komunikaciju i saradnju u vezi s terorističkim napadom ako austrijske službe utvrde takvu potrebu“.

„Reč je o radikalizovanoj osobi koja se osećala bliskom sa Islamskom državom“, rekao je jutros austrijski ministar unutrašnjih poslova Karl Nehamer na konferenciji za novinare.

Osumnjičeni za napad u Beču identifikovan je kao Fejzulaj Kujtim, 20-godišnji Albanac sa dvojnim državljanstvom Austrije i Severne Makedonije, koji je ranije osuđivan za terorizam zbog pokušaja pridruživanja ekstremističkoj grupi Islamske države u Siriji.

Nehamer je rekao da je broj ranjenih u napadu porastao na 22, da je pretraženo 18 stanova i kuća i da je 14 ljudi povezano sa napadačem privedeno na ispitivanje.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Danas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.