HOROR NA PRIMORJU: Ajkule zbog klime terorišu ljude, ponovo su napale, na meti predatora dečak (13)
Ajkula / Ilustracija, Foto: EPA / Nic Botha

STRAVIČNO

HOROR NA PRIMORJU: Ajkule zbog klime terorišu ljude, ponovo su napale, na meti predatora dečak (13)

Od početka godine sedmoro Australijanaca je stradalo od napada ajkula

Objavljeno:

Od početka godine sedmoro Australijanaca je stradalo od napada ajkula. Stručnjaci ističu da su kombinacija ciklona La Ninja i nižih temperatura centralnog Pacifika uticali da akjule promene način lova i češće napadaju ljude.

Velike bele ajkule ubile su ove godine najviše ljudi, sedmoro, od kada se beleže napadi ajklula na ljude, još od 1934. godine.

Tako je napadnut i trinaestogodišnji dečak koji se kupao u ranim jutarnjim satima na popularnoj gradskoj plaži Port Makveri u Nju Saut Velsu.

Dečak je prevezen u bolnicu sa povredama stopala i natkolenice.

- Neverovatno je da je bio prilično dobre volje kada je naša ekipa stigla - rekla je doktorka Suzan Džordž iz Hitne službe, zahvalivši se lokalnim spasiocima.

- Rekla bih da će ovaj mladić imati nekoliko priča da ispriča svojim prijateljima kada bude dovoljno dobar da se vrati u školu - dodala je gospođa Džordž.

Naučnici smatraju da fenomen La Ninja i vetrovi mešaju hladnu vodu sa dna okeana. Ta voda cirkuliše ka površini, pa je temperatura vode u centralnom Pacifiku mnogo niža. To ajkule "tera" ka obalama , gde je vodena masa toplija.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/RTS)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.