JERMENIJA BESNI: Azerbejdžanska vojska GAĐALA SELO! (VIDEO)
Napadnuta teritorija Jermenije, Foto: EPA/ AZERBAIJAN ARMENIA NAGORNO KARABAKH CONFLICT

OBLAST SJUNIK

JERMENIJA BESNI: Azerbejdžanska vojska GAĐALA SELO! (VIDEO)

Ovanisjan je takođe rekao da azerbejdžanske Oružane snage koriste strane teroriste kao "topovsko meso", posebno za probijanje kroz minska polja

Objavljeno:

Predstavnik jermenskog Ministarstva odbrane Arcrun Ovanisjan saopštio je da su azerbejdžanske Oružane snage gađale teritoriju Jermenije u oblasti Sjunik.

Komentarišući tačnost informacije da je azerbejdžanska vojska gađala selo David Bek u blizini grada Kapan na 300 kilometara od Jerevana, Ovanisjan je potvrdio da su borbe vođene u tom pravcu.

- Vođene su borbe u tom pravcu, Oružane snage su otvorile vatru iz artiljerijskog oruđa, ima posledica - rekao je Ovanisjan, istakavši da još nema informacija o žrtvama i ranjenicima.

Ovanisjan je takođe rekao da azerbejdžanske Oružane snage koriste strane teroriste kao "topovsko meso", posebno za probijanje kroz minska polja.

David Bek nije slučajno odabran kao meta azerbejdžanskih snaga. To mesto nosi ime jedne od ključnih istorijskih ličnosti kod Jermena.

David Bek je predvodio odbranu Jermena u bici kod Halidzora u drugoj dekadi 18. veka, kada je malobrojna jermenska vojska izvršila juriš na ogromnu osmansku silu i ubila gotovo 13.000 osmanskih vojnika.

Prema istorijskim dokumentima, Jermeni su u tom trenutku branili tvrđavu Halidzor sa svega 300 boraca i oko 15 sveštenika.

- Prema našim pouzdanim informacijama, teroriste koji ratuju u Nagorno-Karabahu Oružane snage Azerbejdžana koriste kao "topovsko meso" za minska polja i prilikom pokušaja da probiju prvu liniju odbrane naših snaga - rekao je Ovanisjan.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Srbija Danas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.