OVO JE OTKRIO OSUMNJIČENI ZA SMRT OD 298 LJUDI! Tog dana su primetili nešto ČUDNO na nebu! (VIDEO)
Za istragu o avionskoj nesreći formirana je međunarodna Zajednička istražna grupa, koju čine predstavnici Australije, Belgije, Malezije, Holandije i Ukrajine., Foto: Printscreen

Nova saznanja

OVO JE OTKRIO OSUMNJIČENI ZA SMRT OD 298 LJUDI! Tog dana su primetili nešto ČUDNO na nebu! (VIDEO)

Dubinski je takođe saopštio da nije razgovarao ni sam kim iz Ministarstva odbrane Rusije niti kurske protivavionske brigade o „Buku“ ili „boingu“ ni pre ni posle avionske nesreće

Objavljeno:

JEDAN od osumnjičenih u slučaju obaranja malezijskog „boinga“ u Ukrajini 2014. godine, Rus Sergej Dubinski, izjavio je da se na dan nesreće u blizini sela Zaroščensko u Donjeckoj oblasti nalazio ukrajinski sistem „Buk“, kao i da su tog dana na nebu primećeni ukrajinski avioni.

-Zbog prirode svog posla znao sam u tom momentu gde je svaka jedinica ukrajinske vojne tehnike na teritoriji Donjecke oblasti, čak i na udaljenosti od 80 kilometara od fronta. Zbog toga odgovorno tvrdim da se 17. jula 2014. godine u blizini sela Zaroščensko, na udaljenosti od 800 metara na uzvišenju nalazio ukrajinski 'Buk' iz marijupoljske divizije - rekao je Dubinski u intervjuu za platformu nezavisnih novinara „Bonanca medija“.

On je dodao da ne zna da li je gađano iz tog „Buka“ ili ne.

-Oni još lažu da tog dana nije bilo ukrajinskih aviona. Bili su na nebu. Zbog toga i govore da radari tog dana nisu radili. Zašto lažete? Bili su ukrajinski avioni, na desetine njih, to je videlo stotine ljudi- istakao je Dubinski.

Precizirao je da on lično nije video ukrajinske avione na dan nesreće, jer se nalazio u Donjecku, ali da su ga njegovi podređeni izveštavali o tome.

Dubinski je takođe saopštio da nije razgovarao ni sam kim iz Ministarstva odbrane Rusije niti kurske protivavionske brigade o „Buku“ ili „boingu“ ni pre ni posle avionske nesreće.

Kako je saopštila Zajednička istražna grupa, Dubinski je navodno bio šef Glavne obaveštajne uprave u samoproglašenoj Donjeckoj Narodnoj Republici.

Suđenje zbog pada malezijskog aviona MH17 u Ukrajini počelo je u Holandiji 9. marta 2020. godine. Osumnjičeni su Rusi Igor Girkin, Sergej Dubinski, Oleg Pulatov i Ukrajinac Leonid Harčenko.

Putnički avion „boing 777“ kompanije „Malezija erlajns“, koji je leteo iz Amsterdama za Kuala Lumpur, srušio se 17. jula 2014. godine u blizini Donjecka. Svih 298 putnika i članova posade koji su se nalazili u avionu su poginuli.

Kijev je za katastrofu optužio ustanike u Donbasu, koji su, pak, izjavili da nemaju sredstva koja bi mogla da obore avion na toj visini. Bez obzira na ratna dejstva — Kijev nije zatvarao nebo iznad Donbasa za međunarodne putničke avione.

Za istragu o avionskoj nesreći formirana je međunarodna Zajednička istražna grupa, koju čine predstavnici Australije, Belgije, Malezije, Holandije i Ukrajine.

Međunarodna istražna grupa predstavila je preliminarne rezultate istrage o padu MH17 na istoku Ukrajine. Ona tvrdi da je malezijski „boing 777“ oboren iz raketnog sistema „buk“, koji pripada 53. raketnoj brigadi Vojske Rusije iz Kurska. Istražna grupa smatra da je „buk“ dovezen iz Rusije, a zatim vraćen. Moskva kategorički negira te optužbe. Predsednik Rusije Vladimir Putin rekao je da Rusija ne sme da istražuje pad aviona na istoku Ukrajine, a Moskva može da prizna rezultate istrage ako u potpunosti učestvuje u njoj.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Novosti.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.