U ZEMLJOTRESU IZMEĐU TURSKE I GRČKE OBALE POGNULO 4 OSOBE, 120 POVREĐENO: Opšti haos na ulicama!
Zemljotres u Turskoj, Foto: Twitter

užas!

U ZEMLJOTRESU IZMEĐU TURSKE I GRČKE OBALE POGNULO 4 OSOBE, 120 POVREĐENO: Opšti haos na ulicama!

U Turskoj u zemljotresu četiri mrtva, 120 povredenih

Objavljeno:

U jakom zemljotresu, koji je jutros pogodio Egejsko more, između turske obale i grčkog ostrva Samos, poginule su najmanje četiri osobe, a 120 je povredjeno, objavio je turski ministar zdravlja Fahretin Koča na Tviteru.

Na grčkom ostrvu Samos je desetine povredjenih a došlo je i do oštećenja na zgradama i putnoj mreži. Na Samosu je izdato upozorenje ;na cunami.

Gradonačelnik Izmira rekao je za Si-En-En da se srušilo oko 20 zgrada. Grad je treći po veličini u Turskoj sa oko 4,5 miliona stanovnika.

Koča je naveo da je u Izmiru u akciji spašavanja angažovano 38 vozila hitne pomoći, dva helikoptera i 35 medicinskih spasilačkih timova.

Turski ministar unutrašnjih poslova Sulejman Sojlu objavio je na Tviteru da je šest zgrada u Izmiru uništeno, a da su zgrade oštećene i u šest drugih provincija.

Predsedništvo turske uprave za katastrofe i vanredne situacije saopštilo je da je centar potresa u Egejskom moru na dubini od 16,5 kilometara.

Evropsko-mediteranski seizmološki centar rekao je da je zemljotres imao preliminarnu jačinu od 6,9, sa epicentrom 13 kilometara severoistočno od grčkog ostrva Samos.

Američki geofizički institut i turski mediji javili su da je potres zabeležen na zapadu Turske bio magnitude sedam na Rihterovoj skali i da je izazvao rušenje više zgrada.

Ministar životne sredine i urbanog planiranja Murat Kurum rekao je da su ljudi zarobljeni pod ruševinama i da su sve raspoložive ekipe za spašavanje trenutno na terenu.

Video zapisi objavljeni na Tviteru pokazali su da su neposredno posle zemljotresa poplave zahvatile izmirsku četvrt Seferhisar.

Turski zvaničnici i mediji pozvali su ljude da ne izlaze na ulice Turski mediji javili su da se potres osetio u Egejskoj regiji i u Marmari gde se nalazi Istanbul. Takodje se osetio u Grčkoj, uključujući u glavnom gradu Atini.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Beta/AP)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.