ISLAMSKA IDEOLOGIJA RATUJE PROTIV FRANCUSKE, MOLIM DA TO SHVATITE: Marin Le Pen poslala alarmantnu poruku! (VIDEO)
Marin Le Pen, Foto: TwitterPrintscreen/ Sam Pye

upozorila

ISLAMSKA IDEOLOGIJA RATUJE PROTIV FRANCUSKE, MOLIM DA TO SHVATITE: Marin Le Pen poslala alarmantnu poruku! (VIDEO)

Vlada to kaže, kaže da je "islamizam problem", ali ne ide toliko daleko da želi iskorenjivanje ove ideologije i svih onih koji je podržavaju, a to je ono što moramo učiniti - rekla je Marin Le Pen

Objavljeno:

Nakon monstruoznog terorističkog napada u Nici, oglasila se i Marin Le Pen, liderka desničarskog Nacionalnog fronta, upozoravajući na pretnju islamizma ukoliko vlada ne počne sa konkretnim primenama.

- Još jednom, ne možemo samo osuditi terorizam, on je oružje islamističke ideologije, moramo apsolutno shvatiti da je to ideologija koja ratuje protiv nas i da svi oni: udruženja, strukture, muškarci i žene koji podržavaju ovu ideologiju, koji je šire, koji je brane, moraju biti sprečeni da naude ljudima posebnim zakonima o kojima bi se glasalo ovde, u nacionalnoj skupštini, ali mi nemamo osećaj da je vlada svesna ove situacije. Vlada to kaže, kaže da je "islamizam problem", ali ne ide toliko daleko da želi iskorenjivanje ove ideologije i svih onih koji je podržavaju, a to je ono što moramo učiniti - rekla je Marin Le Pen za medije neposredno nakon stravičnog terorističkog napada u Nici.

Na pitanje novinara da li vidi vezu međunarodnog konteksta sa pretnjama koje su neki zvaničnici upućivali protiv Francuske, Marin Le Pen je odgovorila:

- Da, naravno da postoji veza, naravno, oni koji brane islamizam dobijaju podršku iz inostranstva, ali opet, zašto svoju borbu protiv islamizma i svoje diplomatije nikada nismo učinili doslednom? Kako sada možemo prihvatiti da mesecima i mesecima i dalje smatramo da bi Turska trebalo da ima koristi od procesa pristupanja Evropskoj uniji? Mi kao stranka smo se godinama protivili njihovom (turskom) ulasku u Evropsku uniju. Kako je moguće ne smatrati prisustvo Turske u NATO problemom koji se mora ispitati? Mogu vam dati beskrajnan broj primera - rekla je Lepenova.

Ona je upozorila na "hitnost" situacije.

- Hitnost je takva da cela politička klasa sada mora da pogleda ono što nisu uradili, a možda kod nekih od njih proradi "mea culpa" (priznanje da su pogrešili). Trebaju reči: "Pa, očigledno nismo dobro procenili težinu situacije, nismo preduzeli mere koje je trebalo preduzeti“, a zatim i da započnu zajednički rad na zaštiti Francuza. Opet nemamo razloga da i dalje brojimo mrtve ljude kao što smo to radili puno godina do sad - zaključila je Marin Le Pen.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.