POSTOJI LI NEŠTO NATPRIRODNO KOD KORONE?! Ruski naučnik naveo pojavu koja NIKADA DO SADA NIJE PRIMEĆENA!
Ruski naučnik naveo pojavu, Foto: Profimedia

mutacija?

POSTOJI LI NEŠTO NATPRIRODNO KOD KORONE?! Ruski naučnik naveo pojavu koja NIKADA DO SADA NIJE PRIMEĆENA!

Prema poslednjim podacima, u svetu je do danas zaraženo više od 43,8 miliona ljudi

Objavljeno:

Širenje nove infekcije virusa korona ne razlikuje se od scenarija bilo koje druge akutne respiratorne virusne infekcije, izjavio je direktor Ruskog naučno-istraživačkog instituta za zaštitu od kuge „Mikrob“ Vladimir Kutirev na forumu „Zdravo društvo“

„Danas možemo da konstatujemo da u razvoju epidemiološkog procesa nema ničeg natprirodnog, što bi (virus korona) razlikovalo od ostalih akutnih respiratornih virusnih infekcija. Sezonsko povećanje... (incidenci) uklapa se u sliku uočenu kod bilo koje respiratorne infekcije“, objasnio je Kutirev.

Učestanost mutacija u virusu korona na teritoriji Rusije niža je nego kod virusa gripa ili ebole u Zapadnoj Africi, dodao je on.

Kutirev je takođe rekao da Institut „Mikrob“, zajedno sa Državnim naučnim centrom „Vektor“, nadgleda varijabilnost virusa kovida 19 na osnovu podataka o sekvenciranju.

„U svetu je danas u bazi podataka predstavljeno, to se nikada nije desilo, već 157,5 hiljada genoma virusa kovida iz različitih delova sveta“, precizirao je Kutirev.

Svetska zdravstvena organizacija objavila je 11. marta epidemiju novog virusa korona, kovid 19, za pandemiju. Prema poslednjim podacima, u svetu je do danas zaraženo više od 43,8 miliona ljudi, od čega je više od 1,1 milion ljudi umrlo. U Rusiji je do danas registrovano ukupno 1.531.224 slučaja, od kojih je 26.269 preminulo.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Sputnjik)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.