KORONA JE I NJIH GURNULA U TEŠKU SITUACIJU ZA ŽIVOT: Cela 1 privredna delatnost gotovo da IZUMIRE ovde
Austijsko ugostiteljstvo, Foto: Profimedia

teška situacija

KORONA JE I NJIH GURNULA U TEŠKU SITUACIJU ZA ŽIVOT: Cela 1 privredna delatnost gotovo da IZUMIRE ovde

Teška situacija austrijskih ugostitelja

Objavljeno:

Aktuelne korona mere austrijske vlade nanele su veliku štetu ugostiteljima, koji su suočeni sa drastičnim padom obrta i gostiju.

Obavezna registracija svakog gosta dovela je do pada broja gostiju i obrta u visini od 30 odsto, tvrdi Luka Marković, bečki ugostitelj i član skupštine Privredne komore Beča.

Marković je kazao da je leto bilo dobro za ugostitelje, jer ljudi zbog korona virusa nisu mnogo putovali, ali zato je posao značajno opao tokom oktobra, od kada je u Beču uvedena obaveza da svi gosti moraju ostavljati svoje lične podatke.

"Gosti imaju puno pitanja u vezi sa registracijom, a neki se protive tome, pa i ne svraćaju više u kafić", ukazao je on.

"Tako neki gosti kažu - svratio sam na piće, a ako je neko pre mene imao koronu, zatvoriće me u karantin iako nisam imao kontakt s njim, samo na osnovu podataka koje sam ostavio", preneo je Marković.

Ssto se novih mera tiče, koje su od nedelje na snazi, prema kojima je u ugostiteljskim objektima smanjen broj gostiju za jednim stolom na šest, ukazuje da se to ne tiče naših ugostitelja, izuzev sala za proslavu.

"Klasične ugostiteljske objekete to ne pogađa, jer retko ko ima tako velike stolove. To će pogoditi pre svega sale koje organizuju proslave", navodi Marković.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.