JAPAN 1 POTEZOM OKRENUO LEĐA CELOM SVETU! Njihova GREŠKA će nas sve skupo koštati
Japanski vojnici, Foto: Printscreen/youtube

stiže nuklearni rat?

JAPAN 1 POTEZOM OKRENUO LEĐA CELOM SVETU! Njihova GREŠKA će nas sve skupo koštati

Japan neće potpisati sporazum o zabrani nuklearnog naoružanja

Objavljeno: 13:42h

Japanske vlasti su danas saopštile da neće potpisati međunarodni sporazum o zabrani nuklearnog naoružanja pod pokroviteljstvom UN.

Zvanični Tokio je uskratio svoju podršku tom sporazumu koji stupa na snagu iduće godine, oglušivši se tako o želje Japanaca koji su preživeli američko nuklearno bombardovanje Hirošime i Nagasakija, a koji su apelovali na svoju vladu da se zalaže i radi za svet bez nuklearnog naoružanja.

UN su potvrdile da je 50 država ratifikovalo ovaj sporazum čime je utaban put za njegovo stupanje na snagu u naredna 3 meseca, preneo je AP.

Potpisivanje sporazuma podržali su anti-nuklearni aktivisti, ali su se SAD i druge velike svetske nuklearne sile snažno usprotivile.

Generalni sekretar japanske vlade Kacunobu Kato izjavio je da se Japan zalaže za svet bez nuklearnog naoružanja, ocenivči da ovaj sporazum ne vodi ka tom cilju.

On je istakao da Japan namerava da se angažuje na smanjenju razlika u stavovima između pristalica i protivnika ideje o svetu bez nuklearnog naoružanja.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.