PUTIN ZAGRMEO NA AMERIKU, TOTALNO SU GA IZBACILI IZ TAKTA! Posle ovoga im se CRNO PIŠE
Putin, Foto: EPA_EFE/ALEXEI DRUZHININ / SPUTNIK / KRE

nato ga iznervirao

PUTIN ZAGRMEO NA AMERIKU, TOTALNO SU GA IZBACILI IZ TAKTA! Posle ovoga im se CRNO PIŠE

Američki ministar odbrane Mark Esper ranije ove nedelje je najavio američke planove o povećanju broja raketa srednjeg i kratkog dometa u Evropi

Objavljeno:

Ruski predsednik Vladimir Putin ponovo je danas pozvao NATO da obustavi raspoređivanje zemaljskih raketa srednjeg i kratkog dometa, naglasivši da se Rusija i dalje pridržava moratorijuma na razmeštanje takvih raketa dok se rakete "američke proizvodnje" ne pojave u određenim regionima.

"Potvrđujemo da se pridržavamo moratorijuma o razmeštanju zemaljskih raketa srednjeg i kratkog dometa, koji je ranije najavila Ruska Federacija, dok se slična vrsta raketa američke proizvodnje ne pojavi u odgovarajućim regionima", rekao je Putin.

Putin je, kako se navodi na sajtu Kremlja, istakao da je i dalje relevantan poziv Rusije državama članicama NATO da uvedu sličan moratorijum na raspoređivanje raketa srednjeg i kratkog dometa, prenosi TAS S Putin je, kako je prethodno objavljeno, ocenio da je povlačenje Sjedinjenih Američkih Država iz Sporazuma o likvidaciji raketa srednjeg i kratkog dometa (INF) ozbiljna greška koja povećava rizik od trke u naoružanje.

Američki ministar odbrane Mark Esper ranije ove nedelje je najavio američke planove o povećanju broja raketa srednjeg i kratkog dometa u Evropi.

On je rekao da je to povezano sa povećanjem broja takvih raketa u Rusiji i Kini što je, kako tvrdi, posledica kršenja Sporazuma o likvidaciji raketa srednjeg i kratkog dometa (INF).

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.