PALA ODLUKA! Nošenje maske je OBAVEZNO, kazne su nekoliko stotina evra!
Ilustracija, Foto: Profimedia

definitivno

PALA ODLUKA! Nošenje maske je OBAVEZNO, kazne su nekoliko stotina evra!

Sve osobe starije od 10 godina biće u obavezi da nose zaštitne maske na otvorenom onda kada nije moguće održavanje fizičke distance, a mera će biti na snazi najmanje 70 dana

Objavljeno:

U Portugaliji je danas usvojena mera o obaveznom nošenju zaštitnih maski u gužvama na otvorenom

U Portugaliji je danas usvojena mera o obaveznom nošenju zaštitnih maski u gužvama na otvorenom, kako bi se zaustavio porast broja zaraženih korona virusom."

Sve osobe starije od 10 godina biće u obavezi da nose zaštitne maske na otvorenom onda kada nije moguće održavanje fizičke distance, a mera će biti na snazi najmanje 70 dana.

Prekršioci ove mere biće kažnjeni novčanom kaznom u iznosu od 100 do 500 evra.

U zemlji u kojoj živi nešto više od 10 miliona stanovnika ukupno je zabeležen 109.541 slučaj zaraze korona virusom, a od posledica kovid-19 do sada je preminulo 2.245 ljudi, kako prenosi Rojters.

U Portugaliji je u četvrtak potvrđeno da je korona virusom zaraženo još 3.270 ljudi, najviše od početka pandemije, iako se povećao i obim testiranja. Najveći broj novozaraženih zabeležen je u prestonici i na severu zemlje.

Portugalska vlada je u četvrtak saopštila da će tri opštine u severnom delu zemlje biti stavljene u delimični karantin radi suzbijanja porasta broja novih slučajeva korona virusa.

Mnoge evropske zemlje su uvele nove restriktivne mere u borbi protiv drugog talasa pandemije.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.