U BUGARSKOJ JE UPRAVO STUPILA NA SNAGU OVA NOVA MERA: Jako je RIGOROZNA, ljudima nije DOBRO!
Bugarska, ilustracija, Foto: Filip Plavčić

korona bukti

U BUGARSKOJ JE UPRAVO STUPILA NA SNAGU OVA NOVA MERA: Jako je RIGOROZNA, ljudima nije DOBRO!

Građani od sada moraju da nose maske na pijacama, železničkim i stanicama metroa, u prometnim ulicama i dok čekaju u nekom redu

Objavljeno:

U Bugarskoj je od danas obavezno nošenje zaštitne maske na prometnim javnim mestima u cilju sprečavanja širenja korona virusa.

Gradjani od sada moraju da nose maske na pijacama, železničkim i stanicama metroa, u prometnim ulicama i dok čekaju u nekom redu, saopštilo je bugarsko Ministarstvo zdravlja i dodalo da maska nije obavezna ukoliko postoji fizičko odstojanje od metar i po.

Bugarska koja ima oko sedam miliona stanovnika i važi za najsiromašniju zemlju članicu Evropske unije, ove nedelje je prešla prag od 1.000 preminulih od korona virusa, dok raste broj zaraženih.

Ministar zdravlja Kostadin Angelov izrazio je zabrinutost zbog situacije u kojoj se nalaze zdravstveni radnici.

"Oni su svi umorni. Većina njih je zaražena, bolesna a neki su na reanimaciji. Potrebna nam je pomoć", rekao je Angelov i dodao da je dobrodošla pomoć porodičnih lekara i studenata završne godine medicine.

Više od 1.700 lekara i negovatelja zaraženo je korona virusom od početka epidemije. U sredu je inficirano 45 zdravstvenih radnika.

Bugarska koja je prošlog proleća uvela karantin stanovništvu, kasnije je ublažila te mere da ne bi izazvala nezadovoljstvo gradjana. U toj zemlji nema ograničavajućih mera za restorane, diskoteke i sportske hale.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.