Da li je Lajčak dobio POZIV DA GOVORI na sednici Saveta Bezbednosti!? Portparol EU DAO OVAJ ODGOVOR!
Miroslav Lajčak, Foto: Youtube printscreen

sednica

Da li je Lajčak dobio POZIV DA GOVORI na sednici Saveta Bezbednosti!? Portparol EU DAO OVAJ ODGOVOR!

Nije dozvolio obraćanje specijalnom predstavniku EU Miroslavu Lajčaku

Objavljeno:

Da li je specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak imao nameru i da li je dobio poziv da govori na jučerašnjoj sednici Saveta Bezbednosti UN posvećenoj Kosovu, nije bilo moguće danas saznati od portparola EU Petera Stana koji je odbio da odgovori na to pitanje Tanjuga.

Ako nešto komentarišemo, onda su to naše akcije ili odluke. Ovim povodom nismo ništa najavili niti je nešto urađeno, a komentarisanje namera ili mogućih namera nije naš posao, rekao je Stano.

Pitanje Tanjuga inicirano je kritikom koju je ambasador Nemačke tokom jučerašnje sednice SB UN na kojoj je predstavljen izvešataj o radu UNMIK-a na KiM, uputio ambasadora Rusije koji je predsedavajući SB, što "nije dozvolio obraćanje specijalnom predstavniku EU Miroslavu Lajčaku." Iz Brisela poručuju da se za pitanja o tome ko je pozvan da govori, ko su govornici i šta su međusobno poručili jedni drugima predstavnici članica SB UN treba obratiti samo SB i državama.

Praksa je da se u SB UN obraćaju samo ambasadori stalnih i nestalnih država članica, a da je potreban poziv da bi se neko drugi obratio ovom telu.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.