KORONA HARA SLOVENIJOM: NEZVANIČNO su debelo prešli HILJADU, a svi strahuju kakvi će TEK biti ZVANIČNI PODACI!
Krajnje je vreme da nas ove brojke otrezne, Foto: EPA/MICOL BRUSAFERRO

koronavirus

KORONA HARA SLOVENIJOM: NEZVANIČNO su debelo prešli HILJADU, a svi strahuju kakvi će TEK biti ZVANIČNI PODACI!

Slovenija je početkom nedelje proglasila epidemiju u drugom talasu korona virusa

Objavljeno:

U Sloveniji su u poslednja 24 sata potvrđena rekordna 1.323 slučaja korona virusa, prema nezvaničnim podacima koje su danas objavili portali bliski vladi.

"Po nezvaničnim podacima, u Sloveniji su potvrđena 1.323 nova slučaja, što je rekord od početka koronakrize", piše portal Siol.net i dodaje da će zvancični podaci biti poznati danas do podne, prenosi Hina.

Reagujući kasno sinoć na vesti da je u Mariboru grupa od stotinak demonstranata na ulici protestovala protiv policijskog časa, premijer Janez Janša objavio je na Tviteru da je već potvrđeno više od 1.100 novih slučajeva i pozvao da se sve vladine restrikcije i epidemiološke mere, uključujući zabranu kretanja noću poštuju.

"Krajnje je vreme da nas ove brojke otrezne, uvedene mere su bile nužne", naveo je premijer, dodavši da oni koji se "izruguju" donetim merama i protive se restrikcijama ugrožavaju živote i zdravlje drugih.

Slovenija je početkom nedelje proglasila epidemiju u drugom talasu korona virusa, što pored ostalog uključuje i zabranu kretanja od 21 sat do 6 ujutro.

Tu odluku neki pravnici osporavaju i dovode u pitanje njenu zakonitost, pa je ustavnom sudu upućena inicijativa da se ispita njena ustavnost.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.