ONI SU POBEDILI KORONU, A OVO JE NJIHOVA TAJNA FORMULA: Otkriven tajni recept za virus koji su znali samo oni!
Kina, ilustarcija, Foto: Ilustracija, EPA-EFE/JEROME FAVRE

šokiralo

ONI SU POBEDILI KORONU, A OVO JE NJIHOVA TAJNA FORMULA: Otkriven tajni recept za virus koji su znali samo oni!

Zdravstveni račun i odgovarajući QR kod imaju svi stanovnici zemlje

Objavljeno:

Dok se veći deo Evrope bori s novim talasom virusa korona, Kina sve više napreduje u okončavanju pandemije. U čemu je tajna?

Kina, odakle je pandemija i krenula, beleži najbrži oporavak od virusa korona.

Međutim, za mnoge u Evropi kineski pristup pandemiji korona virusa znači zatvaranje zemalja i gradova u trajanju od 76 dana, kao što se desilo u kineskom Vuhanu gde su prošle godine otkriveni prvi slučajevi zaraze.

Drugi delovi Kine, na primer, nikada nisu uvodili tako stroga ograničenja, čak ni u ranim fazama pandemije. Kineski uspeh u kontroli korona virusa nije dakle, plod tih ranih mera kontrole poput "lokdauna", već pristup zemlje u rešavanju stvari nakon što je ljudima dozvolila da se ponovo kreću.

Konkretno, sposobnost Kine da prati slučajeve zaraze širom zemlje gde god postoji i najmanja šansa za novi klaster omogućila je vladi da brzo reaguje i stavi pod kontrolu lokalno širenje infekcije.

Ovakav pristup je uključio i sofisticirani sistem zdravstvenih kodova za praćenje kretanja ljudi. Za ulazak u mnoga kineska preduzeća potreban je jasan zeleni zdravstveni račun i odgovarajući QR kod, a kojim se potvrđuje da je osoba zdrava i sigurna, što olakšava praćenje virusa.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/CNN)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.