TRAMPU ĆE SE OVO SVIDETI! Otkriveno kako je BAJDEN POVEZAN SA RUSIJOM! Procurela ŠOKANTNA PREPISKA!
Džo Bajden, Foto: EPA / TRACIE VAN AUKEN

džo bajden

TRAMPU ĆE SE OVO SVIDETI! Otkriveno kako je BAJDEN POVEZAN SA RUSIJOM! Procurela ŠOKANTNA PREPISKA!

– Da budem jasan: obaveštajna služba ne misli tako, jer ne postoje podaci koji to potvrđuju – naglasio je šef obaveštajne službe.

Objavljeno: 10:18h

Direktor američke Nacionalne obaveštajne službe Džon Retklif izjavio je da objavljivanje mejlova sina demokratskog predsedničkog kandidata Džoa Bajdena nema nikakve veze sa Rusijom.

– Smešno je da oni koji se najviše žale na politizaciju obaveštajnih podataka i sami politizuju obaveštajne podatke. Na nesreću, u ovom slučaju tako postupa šef obaveštajnog odbora Adam Šif, koji kaže da obaveštajna služba veruje da su kompjuter i elektronska pošta Hantera Bajdena deo ruske kampanje za dezinformisanje – rekao je Retklif u intervjuu za „Foks njuz“.

Komentarišući Šifove reči da je objavljivanje „otkrića“ o Džou Bajdenu i njegovom sinu pokušaj ruskih vlasti da vode kampanju za dezinformisanje, Retklif je rekao: „Ovo jednostavno nije istina“.

– Da budem jasan: obaveštajna služba ne misli tako, jer ne postoje podaci koji to potvrđuju – naglasio je šef obaveštajne službe. Primetio je da obaveštajci „nisu prosleđivali informacije Adamu Šifu niti bilo kome u Kongresu“.

Prošle nedelje časopis „Njujork post“ je objavio seriju materijala zasnovanih na prepisci navodno pronađenoj na laptopu Hantera Bajdena, koji je pronađen u jednom servisu u državi Delaver. Medijima je mejlove predao Trampov advokat Rudi Džulijani.

U jednom mejlu koji je objavljen, a koji je navodno poslat Vadimu Požarskom, mlađem savetniku uprave ukrajinske energetske kompanije „Burizma“, Bajden je zahvalio na sastanku sa Bajdenom starijim. U drugom pismu, Požarski traži od Bajdena mlađeg da razmisli kako može da „iskoristi svoj uticaj“ da pomogne kompaniji.

Ova otkrića su u suprotnosti sa tvrdnjama Džoa Bajdena da on nije imao nikakve veze sa radom svog sina u „Burizmi“.

Procurela prepiska nalazila se na laptopu koji je otkriven u jednom servisu u Delaveru. Vlasnik servisa napravio je kopiju hard diska, koji je dobio Rudi Džulijani, bivši gradonačelnik Njujorka i lični advokat američkog predsednika Donalda Trampa.

Saopšteno je da su saradnici Fedralnog istražnog biroa zaplenili laptop i hard disk.

Hanter Bajden radio je kao savetnik u upravi „Burizme“, zarađujući do 50.000 dolara mesečno. Trampove pristalice sumnjaju da je Bajden mlađi koristio svog oca za lobiranje.

Pored toga, sumnjaju da je Džo Bajden vršio pritisak na ukrajinske vlasti da smeni generalnog tužioca Viktora Šokina, koji je istraživao kompaniju „Burizma“. Džo Bajden je ovo negirao, a demokrate su publikaciju nazvale kampanjom Kremlja.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Vestionline.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.