NOVU JEZIVI SUKOB NA KAVKAZU Poginulo još 19 jermenskih vojnika,  a evo šta se desilo potom
U međuvremenu je Azerbejdžan rekao da je spreman da u kratkom roku prekine sve vojne akcije ukoliko se Jermenija bude ponašala konstruktivno u pregovorima, Foto: EPA/ AZERBAIJAN ARMENIA NAGORNO KARABAKH CONFLICT

užasno

NOVU JEZIVI SUKOB NA KAVKAZU Poginulo još 19 jermenskih vojnika, a evo šta se desilo potom

Ukupan broj poginulih vojnika regiona Nagorno-Karabah u sukobima sa azerbejdžanskim snagama, koji su počeli 27. septembra, porastao je na 729, preneo je Rojters

Objavljeno:

Ministarstvo odbrane regiona Nagorno-Karabah saopštilo je danas da je još 19 njenih vojnika poginulo u sukobima sa azerbejdžanskim snagama.

Ukupan broj poginulih vojnika regiona Nagorno-Karabah u sukobima sa azerbejdžanskim snagama, koji su počeli 27. septembra, porastao je na 729, preneo je Rojters.

U međuvremenu je Azerbejdžan rekao da je spreman da u kratkom roku prekine sve vojne akcije ukoliko se Jermenija bude ponašala konstruktivno u pregovorima, izjavio je azerbejdžanski predsednik Ilham Alijev.

On je u intervjuu za TASS rekao da Azerbejdžan nije kriv što je situacija i dalje usijana.

- Govorio sam u više navrata da je Azerbejdžan posvećen principima pronalaženja rešenja koja su stvorena dugogodišnjim procesom pregovora. Spremni smo da obustavimo neprijateljske akcije već sutra, ukoliko Jermenija počne da se ponaša konstruktivno u pregovorima - istakao je Alijev.

Alijev smatra da su izjave iz Jerevana potpuno suprotne osnovnim principima koje je postavila Minska grupa OEBS-a.

Prema rečima Alijeva, ukoliko jermenska strana konačno shvati da vojne provokacije vode ka katastrofi, Baku je spreman da ponovo obustavi vojne akcije i pronađe rešenje za pregovaračkim stolom.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.