U INDIJI SKORO 400 MILIONA ZARAŽENIH KORONOM: Ipak, NAUČNICI tvrde da je to zapravo DOBRA VEST!
Treba voditi računa kako je Indija danas zemlja s jednom od najrespektabilnijih naučnih zajednica na svetu, Foto: Twitter printscreen

koronavirus

U INDIJI SKORO 400 MILIONA ZARAŽENIH KORONOM: Ipak, NAUČNICI tvrde da je to zapravo DOBRA VEST!

Iz toga su pak izveli zaključak kako je do sada 30 posto Indijaca trebalo biti okuženo

Objavljeno:

Studija koju je nadgledao Odsek nauke i tehnologije indijske vlade došla je do zaključka koji bi mogao biti ohrabrujući za celo čovečanstvo. Ta velika indijska studija procenjuje, naime, kako je epidemija u ogromnoj državi dosegla vrhunac u septembru, te bi do decembra broj slučajeva mogao pasti na vrlo male brojeve. Treba voditi računa kako je Indija danas zemlja s jednom od najrespektabilnijih naučnih zajednica na svetu.

Indijska studija proizvela je model pod nazivom „COVID-19 Indija nacionalni supermodel“ u kojoj su udruženi indijski matematičari i epidemiolozi došli do umirujućih procena uz ogradu kako bi trebalo epidemiološki iskontrolisati predstojeće velike festivale.

Konkretno, Komitet za modeliranje procenio je kako je podatak s kraja leta o 7-postotnoj okuženosti indijske populacije premali broj. Temeljem istraživanja sero-prevalencije iz više gradova utvrdili su prevalenciju od 22-30 posto te su zaključili kako je do kraja avgusta indijska okuženost trebala biti na 14 posto populacije.

Iz toga su pak izveli zaključak kako je do sada 30 posto Indijaca trebalo biti okuženo. Drugim rečima, s obzirom na to da Indija ima 1,35 milijardi stanovnika, to znači da samo u Indiji govorimo o više od 400 miliona inficiranih SARS-CoV-2 virusom. S obzirom na to da je do sada u Indiji zableženo 110 hiljada mrtvih, ispada da je smrtnost (IFR) vrlo mala (0,03%) tj. baš jako daleko od najavljivanog pomora u zemlji gde veliki broj ljudi živi u lošim uslovima.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Jutarnji list)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.