40 VOJNIKA POGINULO TOKO PRIMIRJA: Šta se ovo DESILO u JERMENIJI?!
Nakon što su ponovo prekršili humanitarno primirje neprijatelji su granatirali severni deo Nagorno-Karabaha od ponoći do 2.45 časova, Foto: EPA/ AZERBAIJAN ARMENIA NAGORNO KARABAKH CONFLICT

loša vest

40 VOJNIKA POGINULO TOKO PRIMIRJA: Šta se ovo DESILO u JERMENIJI?!

Azerbejdžanske vojne vazduhoplovne snage oborile su još jedan Su-25

Objavljeno:

Ministarstvo odbrane Nagorno-Karabaha saopštilo je danas da je poginulo 40 vojnika čime je ukupan broj žrtava u dosadašnjim sukobima sa Azerbejdžanom povećan na 673.

Portparolka Ministarstva odbrane Jermenije Šušan Stepanijan rekla je da je otvarana artiljerijska i raketna vatra na severu i jugu Nagorno-Karabaha.

-Nakon što su ponovo prekršili humanitarno primirje neprijatelji su granatirali severni deo Nagorno-Karabaha od ponoći do 2.45 časova, a južni deo od 2.20 do 2.45 - dodala je ona.

Azerbejdžanske vojne vazduhoplovne snage oborile su još jedan Su-25 borbeni jermenski avion, saopštilo je danas Ministarštvo odbrane Azerbejdžana.

Kako tvrdi Ministarstvo odbrane Azerbejdžana, prenosi agencija TAS S, jermenski borbeni avion srušen je danas u 12.30 prilikom pokušaja da iz vazduha napadne pozicije azerbejdžanske vojske u oblasti Džabraila.

Nove borbe oko Nagorno-Karabaha izbile su 27. septembra. Ovo su najgori sukobi od devedesetih godina prošlog veka kada je ubijeno oko 30.000 ljudi.

Ministri spoljnih poslova Jermenije i Azerbejdžana najavili su sinoć novi prekid vatre koji je stupio u ponoć.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.