DESILO SE NEŠTO NEOBIČNO U SUKOBU AZERBEJDŽANA I JERMENIJE: Danas se nije čula nijedna SIRENA za UZBUNU!
Azerbejdžansko Ministarstvo spoljnih poslova potvrdilo je dogovor sa Jerevanom, Foto: EPA

o čemu se radi?

DESILO SE NEŠTO NEOBIČNO U SUKOBU AZERBEJDŽANA I JERMENIJE: Danas se nije čula nijedna SIRENA za UZBUNU!

Podsetimo, sastanak u Moskvi je održan prošlog petka u „zatvorenom formatu“

Objavljeno:

Jermenija i Azerbejdžan odlučili su da objave primirje od ponoći 18. oktobra, saopštilo je jermensko Ministarstvo spoljnih poslova.

Republika Jermenija i Republika Azerbejdžan dogovorile su se o humanitarnom primirju koje počinje u ponoć po lokalnom vremenu 18. oktobra“, navodi se u saopštenju.

Azerbejdžansko Ministarstvo spoljnih poslova potvrdilo je dogovor sa Jerevanom o uspostavljanju humanitarnog primirja.

Kako je navedeno odluka je doneta u skladu sa zajedničkom izjavom predsednika tri zemlje predsedavajuće Minske grupe – Rusije, Francuske i SAD od 1. oktobra, izjave kopredsednika Minske grupe OEBS od 5. oktobra i Moskovske izjave od 10. oktobra.

I Ministarstvo spoljnih poslova nepriznate Republike Nagorno-Karabah potvrdilo je spremnost da poštuje dogovor o primirju.

U međuvremenu, reporter RIA javlja da je u Stepanakertu, prestonici nepriznate republike, mirno i da sirene za vazdušnu opasnost tokom dana nisu uključivane.

Prema odredbama Moskovske izjave prekid vatre iz humanitarnih razloga stupio je na snagu od 10. oktobra, ali se nije u potpunosti poštovao.

Podsetimo, sastanak u Moskvi je održan prošlog petka u „zatvorenom formatu“. Baku i Jerevan su se složili o prekidu vatre u Karabahu od podneva 10. oktobra. Konkretni parametri režima prekida vatre u Karabahu biće posebno dogovoreni. Strane su potvrdile nepromenljivost formata pregovaračkog procesa. Baku i Jerevan takođe su se dogovorili da započnu razmenu zarobljenika i tela ubijenih.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Sputnjik)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.