RUSI ISPORUČILI VIŠE OD 1.300 RESPIRATORA: Evo koje su sve države na ovom spisku
Aleksandar Vučić i Vladimir Putin, Foto: EPA-EFE/ALEXEI DRUZHININ / SPUTNIK / KRE

rusija

RUSI ISPORUČILI VIŠE OD 1.300 RESPIRATORA: Evo koje su sve države na ovom spisku

Smatramo da imamo sve to kako bismo skoncentrisali naše kapacitete i potencijal, ne samo kada je reč o respiratorima, već i o drugim komplikovanim medicinskim aparatima.

Objavljeno: 11:27h

Rusija je za vreme trajanja pandemije do sada izvezla respiratore u Srbiju, Italiju, Republiku Srpsku, kao i u zemlje Evroazijskog ekonomskog saveza, navodi se u saopštenju pres službe Ministarstva trgovine Ruske Federacije.

- Ruski proizvođači su snabdevali zemlje na osnovu direktnih ugovora, više od 1.300 uređaja je već isporučeno. Respiratori su isporučeni Republici Srbiji, Republici Srpskoj, Italiji, Kazahstanu, Uzbekistanu, Kirgiziji, Belorusiji i drugim zemljama - navodi se u saopštenju.

Inače, tokom trajanja pandemije Rusiji se sa molbom da im se isporuče respiratori obratilo preko 30 zemalja, izjavio je ranije ministar trgovine Ruske Federacije Oleg Bočarov.

- Želimo da iskoristimo tu situaciju kako bismo izašli na međunarodno tržište. Smatramo da imamo sve to kako bismo skoncentrisali naše kapacitete i potencijal, ne samo kada je reč o respiratorima, već i o drugim komplikovanim medicinskim aparatima - istakao je on.

Bočarov je naveo i da će Rusija u ovom polju razviti do kraja godine specijalni program.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Srbijadanas.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.