OVA ZEMLJA JE U AKUTNOJ FAZI KORONAVIRUSA: Broj obolelih progresivno napreduje, opet im se sprema HOROR!
Koronavirus, ilustracija, Foto: Print Screen Youtube

nije dobro

OVA ZEMLJA JE U AKUTNOJ FAZI KORONAVIRUSA: Broj obolelih progresivno napreduje, opet im se sprema HOROR!

Prema dokumentu virus cirkuliše na celoj nacionalnoj teritoriji

Objavljeno:

Prema sedmičnom saopštenju italijanskog Visokog instituta za zdrastvo (IŠ) epidemija Kovida-19 je u akutnoj fazi u Italiji, a u poslednjih 11 sedmica beleži se progresivno povećanje novozaraženih, piše "Hafington Post".

Prema dokumentu virus cirkuliše na celoj nacionalnoj teritoriji, a u 18 regija indikator brzine širenja zarze Rt je iznad 1.

Sve do tog broja se smatra da je zdravstveno-epidemiološka situacija pod kontrolom.

U Italiji trenutno ima 4.913 zarrišta koronavirusa, od toga 1.700 su nova. Najveći broj zarrišta koronavirusa je u okviru porodica 80 odsto.

U dokumentu se savetuje građanima da poštuju zaštitne mere koje su na snazi i da kada god je to moguce izbegavaju situacije koje mogu podstaći dalje sirenje zaraze.

Regionalnim vladama se suggeriše da na osnovu procene situacije poostravaju mere, uključujući i uspostavu mini-karantina ili lokalnih crvenih zona.

Prema najnovijoj odluci centralne vlade regije ne mogu ublažiti mere zaštite koje važe za celu nacionalnu teritoriju, ali ih mogu pooštriti.

Predsednik južne regije Kampanja Vićenco De Luka naredio je da se obustavi direktna nastava u školama i od danas đaci prate nastavu onlajn.

Odluku je doneo nakon što je u pojedinim školama u Napulju utvrđeno od stotinu do dve stotine novozaraženih covidom-19.

Njegovu meru ministarka za obrazovanje Lucija Azolina ocenila je ,,žalosnom i nepotrebnom" jer je prema zvaničnim podacima procenat zaraženih u školama manji od 1 odsto.

Bonus video

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.