ANGELA MERKEL SKROZ POŠIZELA: Konačno je progovorila o OVOJ TEMI, više nije mogla da se SUZDRŽAVA!
Angela Merkel, Foto: EPA-EFE

rekla šta misli

ANGELA MERKEL SKROZ POŠIZELA: Konačno je progovorila o OVOJ TEMI, više nije mogla da se SUZDRŽAVA!

Nemački kancelar Angela Merkel razgovarala je sinoć s jermenskim premijerom Nikolom Pašinjanom i, pozdravljajući dogovor o humanitarnom primirju, izričito podvukla da sve strane, jednostavno, moraju da ga se pridržavaju!

Objavljeno:

- Oružani sukobi moraju odmah stati i da suštinski pregovori u okviru Minsk grupe budu uspostavljeni - poručila je Merkel Pašinjanu u vezi s konfliktom Jermenije i Azerbejdžana oko Nagorno-Karabaha.

U petak 9. oktobra su u Moskvi održani pregovori ministara spoljnih poslova Jermenije i Azerbejdžana. Diplomate je u rusku prestonicu pozvao predsednik Rusije Vladimir Putin.

Pregovori su trajali više od deset sati i završeni su usvajanjem sporazuma. On sadrži četiri tačke za rešavanje sukoba. Između ostalog, strane su objavile o prekidu vatre od podneva 10. oktobra u humanitarne svrhe radi razmene ratnih zarobljenika i drugih pritvorenih osoba i tela mrtvih.

Borbe na kontakt liniji u Karabahu počele su 27. septembra. Baku i Jerevan međusobno se optužuju za izbijanje sukoba. U Jermeniji je objavljeno ratno stanje i opšta mobilizacija. U Azerbejdžanu je uveden policijski čas i delimična mobilizacija.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.