19 GODINA BILI SE NEPOŽELJNI GOSTI! Sada će konačno napustiti DRŽAVU, a neko je posebno srećan zbog toga!
Trampov iznenadni tvit došao je u trenutku kada talibani i tim avganistanske vlade održavaju istorijske pregovore u Dohi., Foto: Print Screen Youtube

Doviđenja

19 GODINA BILI SE NEPOŽELJNI GOSTI! Sada će konačno napustiti DRŽAVU, a neko je posebno srećan zbog toga!

Ako se Trampovo obećanje obistini, to će se desiti nekoliko meseci pre utvrđenog roka, a u objavi američkog predsednika na Tviteru nije bilo reči o obavezi talibana da se bore protiv terorističkih grupa kao preduslov američkog povlačenja

Objavljeno:

Avganistanski talibani pozdravili su danas najavu američkog predsednika Donalda Trampa da će se sve američke vojne jedinice u Avganistanu vratiti kući do Božića, ili najkasnije do kraja godine.

Ako se Trampovo obećanje obistini, to će se desiti nekoliko meseci pre utvrđenog roka, a u objavi američkog predsednika na Tviteru nije bilo reči o obavezi talibana da se bore protiv terorističkih grupa kao preduslov američkog povlačenja.

U objavi koja je, kako se čini, kontradiktorna ranijoj najavi savetnika za nacionalnu bezbednost Roberta O`Brajana da će Vašington smanjiti broj svojih vojnika u Avganistanu na 2.500, Tramp je naveo da mali broj "naših hrabrih ljudi i žena koji služe u Avganistanu" treba da bude kod kuće do Božića.

- Preostalo je 4.000 naših vojnika u Avganistanu. Vratiću ih kući do kraja godine. Oni se vrađaju dok pričamo. Devetnaest godina je dovoljno. Oni deluju kao policija, a ne kao vojska - rekao je Tramp.

Izlazak SAD iz Avganistana posle 19 godina utvrđen je sporazumom koji je Vašington postigao sa talibanima u februaru.

Sporazumom je predviđeno da se američke trupe povuku iz Avganistana u roku od 18 meseci, ako talibani ispune obećenje da će se boriti protiv terorističkih grupa, sa akcentom na podružnice Islamske države u toj zemlji.

Trampov iznenadni tvit došao je u trenutku kada talibani i tim avganistanske vlade održavaju istorijske pregovore u Dohi.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Srbijadanas.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.