MAKRON JE DONEO TEŠKU ODLUKU: Više nije moguće prećutkivati, PARIZ NA NAJVEĆEM STEPENU UZBUNE!
Emanuel Makron, Foto: Printscreen

uzelo maha

MAKRON JE DONEO TEŠKU ODLUKU: Više nije moguće prećutkivati, PARIZ NA NAJVEĆEM STEPENU UZBUNE!

Pariz i Marselj su podigli stepen uzbune na maksimum

Objavljeno:

Francuski predsednik Emanuel Makron najavio je u sredu uvođenje novih restriktivnih mera kako bi se zauzdalo širenje korona virusa, nakon što je u Francuskoj evidentiran do sada najveći dnevni porast broja obolelih od skoro 19 hiljada.

- Kada virus cirkuliše ovakvom brzinom, neminovne su nove restrikcije - izjavio je sinoć Makron u intervjuu za dve najveće francuske televizije, prenosi Rojters.

Mere će prvo biti uvedene u Lionu i Lilu. Ministar zdravlja Francuske Olivije Veran će u toku dana saopštiti odluku na konferenciji za novinare, kada je reč o merama u ova dva grada, ali se još ne zna kako će izgledati nove restrikcije.

Zvaničnici ministarstva zdravlja nisu bili dostupni za komentar, preneo je londonski Gardijan, pozivajući se na agenciju Rojters.

Pariz i Marselj su podigli stepen uzbune na maksimum. Prvi su to osetili kafići u glavnom gradu Francuske, koji su morali da budu zatvoreni na dve nedelje, a restorani su morali da prođu posebne sanitarne inspekcije da bi mogli da ostanu otvoreni.

Zdravstveni radnici su u sredu saopštili rekordan skok zaraženih korona virusom, od čak 19.000 obolelih.

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.