DA LI JE U PITANJU SLUČAJNOST? Ovo se desilo tačno na 68. Putinov rođendan!
Vladimir Putin, Foto: EPA-EFE/ALEXEY NIKOLSKY / SPUTNIK / KREM

GLAVNI DOGAĐAJ U RUSIJI!

DA LI JE U PITANJU SLUČAJNOST? Ovo se desilo tačno na 68. Putinov rođendan!

Testiranje Cirkona započeto je 2015. godine, sa gotovo desetak lansiranja završenih do 2018

Objavljeno:

Hipersonična krstareća raketa "Cirkon" uspešno je pogodila cilj u Barentsovom moru, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane. Vojska je naglasila da je raketa preletela oko 450 kilometara, dostigavši brzinu od 8 maha.

Ruski predsednik Vladimir Putin pozdravio je uspešno testiranje rakete Cirkon, rekavši da je to važan događaj za zemlju i da doprinosi bezbednosti nacije. Takođe je izrazio zahvalnost svim ljudima koji su uključeni u projekat, zahvalivši se i ministru odbrane Sergeju Šojguu i načelniku Generalštaba oružanih snaga Rusije Valeriju Gerasimovu.

- Želeo bih da se zahvalim svima vama na obavljenom radu, na njegovim rezultatima i izražavam nadu da će u budućnosti svi specijalisti koji su uključeni u naoružavanje ruske vojske nastaviti da rade jednako efikasno i uporno kao što su to radili do sada - rekao je Putin tokom video sastanka sa Generalštabom.

Putin je to izjavio nakon što je vojska potvrdila uspešan završetak testa.

- Domet rakete bio je 450 kilometara, maksimalna nadmorska visina 28 kilometara, a vreme leta 4,5 minuta. Ostvarena je nadzvučna brzina preko 8 Maha - izjavio je je general Gerasimov.

Testiranje Cirkona započeto je 2015. godine, sa gotovo desetak lansiranja završenih do 2018. Predsednik Putin je "Cirkon" u svom govoru u parlamentu 2018. godine pomenuo kao jedan od glavnih strateških sistema sposobnih da izbegne američku protivraketnu odbranu i tako garantuje prednost ruske reakcije u slučaju sukoba.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Sputniknews)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.