ASAD DAO ZNAK, POČELO JE I TO JAKO: Sirijska vojska započela VEOMA OZBILJNU vojnu operaciju!
Sirijska vojska započela vojnu operaciju blizu, Foto: Printscreen/Youtube

IZVEŠTAJ

ASAD DAO ZNAK, POČELO JE I TO JAKO: Sirijska vojska započela VEOMA OZBILJNU vojnu operaciju!

U izveštaju se navodi da su Sirijska arapska vojska i njihove savezničke snage ulazile u različite zgrade u potrazi za militantima i njihovim oružjem

Objavljeno:

Sirijska arapska vojska (SAA) započela je operaciju unutar grada Kanaker nakon što je veći deo sedmice gomilala svoje snage u tom području.

U izveštaju se navodi da su Sirijska arapska vojska i njihove savezničke snage ulazile u različite zgrade u potrazi za militantima i njihovim oružjem, uspostavljajući sigurnosne koridore širom grada.

Dodao je da sirijska vojska i njihove savezničke snage još uvek sprovode operaciju u potrazi za militantima koji stoje iza otmica i napada koji su se dogodili prošle nedelje.

Sirija

Sirijska arapska vojska prethodno je oslobodila Kanaker od Slobodne sirijske vojske (FSA) i Hajat Tahrir Al-Šama tokom njihove akcije Zapadna Guta koja je trajala od 2012-2018.

Međutim, uprkos tome što je zadržala potpunu kontrolu nad regionom Zapadne Gute u 2019. i 2020. godini, Sirijska arapska vojska suočila se sa nekoliko bezbednosnih pretnji, posebno sa militanatima koji su ostali unutar nekoliko gradova u ruralnom Damasku, Dari i Al-Kuneitri.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Alo.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.